Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Ο Τσίπρας αρνείται να αντιληφθεί το μήνυμα των εκλογών

 


Ο  Τσίπρας -όπως ξεκάθαρα φαίνεται από τις δηλώσεις και τις κινήσεις του- όχι μόνο αρνείται να αντιληφθεί το μήνυμα των εκλογών, αλλά επίμονα επιχειρεί να ρίξει  την ευθύνη της αποτυχίας του σε όλους τους άλλους και  κυρίως στους πολίτες. Παρότι είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη πουθενά δεν προσδιόρισε σε τι ακριβώς συνίσταται αυτή η ευθύνη.

  • Δύο μέρες μετά τις εκλογές, βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο -όταν κλήθηκε να παραλάβει τη διερευνητική εντολή- υποστήριξε ότι «διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία».  Άρχισε να μέμφεται τους πολίτες για την επιλογή τους και να  θεωρεί ότι η λαϊκή ετυμηγορία δημιουργεί «ασφυκτικές συνθήκες για τη Δημοκρατία».
  • Επανέλαβε όλα όσα έλεγε τέσσερα χρόνια ως αντιπολίτευση και διατυμπάνιζε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Επέμεινε στα συνήθη ψέματα, όπως η ιδιωτικοποίηση του νερού, και στους ισχυρισμούς για «μαύρες» προοπτικές της χώρας αν δεν τον ψηφίσουν οι πολίτες. Ισχυρίστηκε πως κάνει αυτοκριτική, αλλά απέκλεισε οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση.
  • Δεν επέτρεψε στα στελέχη του κόμματός του να μιλήσουν, λέγοντας τους πως όποιος έχει κάτι να πει, να το υποβάλλει γραπτώς, να το στείλει με ραβασάκι.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου