Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Θα πέσει πολύ γέλιο με τους υποψηφίους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι ακούγονται

 


Αναμένεται σύντομα να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία και θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, για να εκλέξει τον νέο πρόεδρό της, ο οποίος (ή η οποία) θα εκπροσωπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης την ερχόμενη εβδομάδα. 

Ακούγονται τα ονόματα πολλών πολιτικών ναυαγίων που έχει μπόλικα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακούγεται ότι νέα πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η Ολγα Γεροβασίλη, που μας είχε μουρλάνει στο ψέμα όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά τους τελευταίους μήνες.

Στο παρασκήνιο ξεκίνησαν έντονες ζυμώσεις για τη διάδοχη κατάσταση, και η αλήθεια είναι ότι κανένας από όσους ακούγονται δεν έχει την σοβαρότητα και την προσωπικότητα κάποιου που θα σώσει τον ΣΥΡΙΖΑ από την μεγάλη πτώση.

Η Εφη Αχτσιόγλου που απεδείχθη ότι δεν έχει ιδέα από οικονομικά και σοβαρότητα, είναι από τα ονόματα που «έπαιζαν» και «παίζουν» για την κούρσα της διαδοχής. Είναι μόλις 38 ετών, έχει την υποστήριξη κάποιων «προεδρικών» αλλά και κάποιων στελεχών της «Ομπρέλας», αλλά πολλοί τη θεωρούν στέλεχος με «ακραίες» θέσεις, που δεν συνάδουν με αυτό που ζητά σήμερα η ελληνική κοινωνία.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο επικεφαλής της κίνησης «53+» του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών και πρώην υπουργός Οικονομικών που δεν ξέρει καλά Ελληνικά και σίγουρα μπερδεύεται και αυτός στα οικονομικά, λέγεται ότι επίσης έχει πάρει την απόφαση να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η «Ομπρέλα» ετοιμάζει για το Σάββατο μεγάλη διαδικτυακή σύσκεψη κατά την οποία, μεταξύ άλλων, αναμένεται να συζητηθεί και το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του κ. Τσακαλώτου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Χαρίτσης είναι μαζί με την Εφη Αχτσιόγλου το στέλεχος που ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε «χρίσει» διαδόχους του Τσίπρα, προκαλώντας μάλιστα τις αντιδράσεις των «προεδρικών». Ο 46χρονος πρώην υπουργός και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται από τα μετριοπαθή στελέχη του κόμματος και αυτό θεωρείται σήμερα πλεονέκτημα σε σύγκρουση με την κ. Αχτσιόγλου. Ανήκει στους «53+», όπως και ο κ. Τσακαλώτος. Λέγεται ότι τις τελευταίες ώρες δέχεται έντονες πιέσεις να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αν και θεωρείται αδύνατον να είναι υποψήφιος και εκείνος και ο κ. Τσακαλώτος. Αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο θεωρούν ότι ο Αλέξης Χαρίτσης μπορεί να ενώσει κάποιους «προεδρικούς» -π.χ. τους «πασοκογενείς»- μαζί με την «Ομπρέλα».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης που επανεμφανίστηκε και θεωρείται προσόν το ότι απέχει οκτώ χρόνια από τα εσωκομματικά δρώμενα. Χαίρει ωστόσο εκτίμησης από πολλά στελέχη, κυρίως επειδή απείχε από εσωκομματικά παιχνίδια και ίντριγκες το τελευταίο κρίσιμο διάστημα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ο κόσμος δεν θα τον ξεχάσει που εξαπατούσε ότι δήθεν δεν θα κλείσουν οι τράπεζες και τελικά έκλεισαν.

Ο ακροαριστερός Νάσος Ηλιόπουλος, που κατάφερε να εκλεγεί στην Α΄ Αθήνας και έχει εμπειρία ως εκπρόσωπος Τύπου, θεωρείται επίσης για πολλούς πιθανή υποψηφιότητα, ένας γεννημένος ψεύτης και προκλητικός, χειρότερος απο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ακούγεται και η πιθανή υποψηφιότητα Διονύση Τεμπονέρα, ο οποίος εμφανίστηκε πρόσφατα στο προσκήνιο με απόφαση Τσίπρα, και δεν γνωρίζει κανένας για το εάν έχει την ικανότητα να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να μην γυρίσει στο 3%. Το μειονέκτημά του είναι ότι δεν είναι βουλευτής, που σημαίνει ότι σε περίπτωση που εκλεγεί δεν θα μπορεί να μετέχει στις συνεδριάσεις της Βουλής, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Και το μεγάλο γέλιο, στις υποψήφιες θα ήταν και η Ρένα Δούρου που έχει την ισχυρή υποστήριξη του καταδικασμένου Νίκου Παππά και μίας σειράς ισχυρών στελεχών των «προεδρικών», αλλά εκείνη ακόμα περιμένει την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για το ποια περιφέρεια θα επιλέξει για να δει αν θα είναι βουλευτής.

Με λίγα λόγια όλα τα πολιτικά ναυάγια του ΣΥΡΙΖΑ στην κούρσα διαδοχής.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου