Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Σταδιακή μετατροπή του οικονομικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας σε ένα μοντέλο πιο παραγωγικό, πιο εξωστρεφές, πιο καινοτόμο

 


Κυριάκος Μητσοτάκης στις δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών:

  • Είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της οικονομίας, για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τους οποίους θέλουμε να πετύχουμε, που αποτελούν κεντρικό στόχο της οικονομικής μας πολιτικής έτσι ώστε να κάνουμε πράξη την ουσιαστική σύγκλιση με την Ευρώπη.
  • Είμαστε αισιόδοξοι για τη σταδιακή μετατροπή του οικονομικού μοντέλου της ελληνικής οικονομίας σε ένα μοντέλο το οποίο θα είναι πιο παραγωγικό, πιο εξωστρεφές, πιο καινοτόμο. Και είμαστε, βέβαια, απολύτως πεπεισμένοι ότι αυτή η οικονομική ανάπτυξη θα έχει τελικά αντίκτυπο, ουσιαστικό αντίκτυπο στη βελτίωση των εισοδημάτων όλων των Ελλήνων, πρωτίστως των χαμηλόμισθων συμπολιτών μας.
  • Πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής θα έχει ψηφιστεί το πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στο οποίο θα αποτυπώνονται πια νομοθετικά οι κεντρικές προεκλογικές δεσμεύσεις τις οποίες είχε παρουσιάσει η Νέα Δημοκρατία πριν από τις εκλογές, που αφορούν το επόμενο έτος, το 2024.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου