Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών

 


Από την ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βόλο:

Φίλες και φίλοι, λένε κάποιοι ότι αυτές οι εκλογές είναι κρίσιμες. Λάθος, είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών. Γιατί μας βρίσκουν σε ένα σταυροδρόμι επιλογής.  Όχι ανάμεσα σε δύο κόμματα που θα κυβερνήσουν για μια τετραετία, αλλά ανάμεσα σε δύο κόσμους που θα καθορίσουν την εθνική πορεία για μια δεκαετία, είτε συνεχίζοντας στο δρόμο της σιγουριάς και της προόδου, είτε ρισκάροντας νέες περιπέτειες.

Μάθαμε πια για τα καλά ότι η διακυβέρνηση -εμείς που δοκιμαστήκαμε στη βάσανο της εξουσίας αυτή την τετραετία- δεν είναι μια άσκηση ιδεολογίας, αλλά είναι η επιτυχής διαχείριση της συγκυρίας. Και σκεφτείτε πόσες κρίσεις περάσαμε και ξεπεράσαμε από το 2019.

Αρχές του 2020 δεχτήκαμε και αντιμετωπίσαμε την μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο και προστατεύσαμε τα σύνορά μας. Μετά, κληθήκαμε να διαχειριστούμε τη χειρότερη πανδημία του τελευταίου αιώνα, ύστερα έναν πόλεμο στην ήπειρό μας, μια παγκόσμια έκρηξη τιμών. Διαρκώς έπρεπε να αντιμετωπίσουμε εθνικές απειλές.

Προσέξτε όμως, εδώ δεν μιλώ για εμπόδια τα οποία μπορούσαν να προβλεφθούν. Γιατί σε αντίθεση με την κρίση του 2015 την οποία την δημιούργησαν αυτοί οι ίδιοι οι οποίοι ισχυρίζονται τώρα ότι μας έβγαλαν από τα μνημόνια, αφού μας έβαλαν πρώτα σε αυτά με τους πειραματισμούς τους ένα εξάμηνο, όλες οι κρίσεις που κληθήκαμε εμείς να διαχειριστούμε ξέσπασαν μακριά από την Ελλάδα. Και όμως τις ξεπεράσαμε. Τις ξεπεράσαμε μαζί. Όταν άλλες χώρες αγωνίζονται ακόμα να αναπληρώσουν τις απώλειες εκείνων των επιθέσεων, η Ελλάδα μας, η πατρίδα μας όχι μόνο κέρδισε το χαμένο έδαφος αλλά σημείωσε άλματα. Δύο εικόνες δίπλα-δίπλα αρκούν: η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου