Κυριακή 14 Μαΐου 2023

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η αύξηση των εισοδημάτων κατά 25%

 


Το πρόγραμμα μας το οποίο είναι ενταγμένο στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο έχει υποβληθεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, έχει κοστολογηθεί εννέα δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι μέρος της εθνικής μας δημοσιονομικής στρατηγικής, με στόχο:

  • Να έχουμε διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης από την υπόλοιπη Ευρώπη τα επόμενα χρόνια.
  • Να μειώσουμε περαιτέρω το δημόσιο χρέος, το οποίο έχει σημειώσει μείωση ρεκόρ τα τελευταία δύο χρόνια κατά 36 μονάδες. Να μειωθεί, δηλαδή, από το 171 % που είναι σήμερα, περαιτέρω στο 130% και κάτω από το 130% έως το 2027.
  • Να επιτυγχάνουμε σταθερά, όπως το πετύχαμε ήδη το 2022, ένα χρόνο νωρίτερα, πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε να παραμείνουμε στο μονοπάτι της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, με δυναμική όμως ανάκαμψη και της οικονομίας και των εισοδημάτων.

Βασικός στόχος έχουμε πει ότι είναι τα εισοδήματα και ο κατώτατος μισθός και ο μέσος μισθός να αυξηθούν κατά 25%,διότι γνωρίζουμε ότι είναι χαμηλά, παραμένουν προβληματικά τα εισοδήματα των Ελλήνων, για να αντιμετωπίσουν τη δύσκολη καθημερινότητα. Όμως, αυτό δεν αλλάζει με έναν νόμο και ένα άρθρο ή με μέτρα, τα οποία ανοίγουν τρύπες στον Προϋπολογισμό. Αλλάζει μόνο με μια φιλοεπενδυτική πολιτική που προσελκύει περισσότερες και καλύτερες ξένες και ελληνικές επενδύσεις. Και αυτό θα γίνει, με το να κατακτήσουμε, εντός του 2023, με μια σταθερή αυτοδύναμη Κυβέρνηση, την επενδυτική βαθμίδα, που είναι ένα εργαλείο, ένα διαβατήριο, για να ανοίξουμε την πόρτα για περισσότερες και καλύτερες επενδύσεις, άρα περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου