Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Ανοίγει πάλι την ψαλίδα η Ν.Δ. - Marc : Προβάδισμα 5,3 μονάδων για τη ΝΔ

 



Η δημοσκόπηση της εταιρείας Marc δημοσιεύεται στην εφημερίδα  Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί.  

Συγκεκριμένα η διαφορά μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ στη νέα αυτή δημοσκόπηση αυξάνεται στο 5,3% από 4,6% που ήταν στην προηγούμενη της ίδιας εταιρείας με το κυβερνών κόμμα να ανεβάζει τα ποσοστά του κατά 1,3%. Άνοδο της τάξης του 0,7% καταγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στάσιμο παραμένει στο 9,7% το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που καταγράφει και αυτή η δημοσκόπηση πάντως είναι η άνοδος κομμάτων όπως το ΜεΡΑ25 και η Ελληνική Λύση αλλά και το ακροδεξιό φασιστικό κόμμα Κασιδιάρη το οποίο δείχνει να κερδίζει πόντου από το τοξικό περιβάλλον που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και πλήττει το πολιτικό σύστημα και με την εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών.

Στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες λένε όχι στην πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και όχι από το πρώτο κόμμα στην περίπτωση που τεθεί θέμα συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με το πρώτο κόμμα, αποδομώντας με τον τρόπο αυτό το αφήγημα του ακατάλληλου για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, το 66% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τα «ούτε» του Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του κόμματος που θα κερδίσει τις εκλογές, ψηφίζουμε για πρωθυπουργό.

* Δείτε όλη τη δημοσκόπηση στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής που κυκλοφορεί



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου