Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Ο Ρίσι Σούνακ επιμένει ότι τα κλοπιμαία θα παραμείνουν παράνομα στην Βρετανία

 



Συνεργός όσων έκλεψαν τα μάρμαρα και τα πήγαν στην Βρετανία γίνεται ο Ρίσι Σούνακ που είπε «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν θα μείνουν στην Ελλάδα», 

Αυτό μετέδωσε η Telegraph, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να αποκλείει το ενδεχόμενο αλλαγής του νόμου που απαγορεύει στο Βρετανικό Μουσείο να παραδώσει μόνιμα τα Μάρμαρα στη χώρα μας και με αυτή του την δήλωση γίνεται συνεργός όσων έκλεψαν τα μάρμαρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του βρετανικού μέσου, ο Ρίσι Σούνακ προκλητικός «έχει ορκιστεί να μην επιστρέψει μόνιμα τα Μάρμαρα στην Ελλάδα, καθώς το Βρετανικό Μουσείο εξετάζει μια συμφωνία προτείνοντας τα Γλυπτά του Παρθενώνα να μοιράζονται μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για την τροποποίηση της νομοθεσίας, η οποία ορίζει ότι το μουσείο μπορεί να διαθέσει αντικείμενα της συλλογής του μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ωστόσο, το μουσείο θα μπορούσε ακόμη να διευθετήσει τον δανεισμό των γλυπτών, σύμφωνα με το Reuters. Ο Σουνάκ είναι απίθανο να έρθει σε ρήξη με τις θέσεις των δύο προκατόχων του, οι οποίοι ήταν και οι δύο κατά κάθε είδους δανεισμού των Γλυπτών στην Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει η Telegraph, κατά την επίσκεψή του στο Σαν Ντιέγκο, ο Σούνακ δήλωσε ότι τα κλεμμένα Γλυπτά του Παρθενώνα αποτελούν «ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο για αυτή τη χώρα», που στηρίζεται δηλαδή σε κλοπιμαία, και δεσμεύτηκε να τα κρατήσει στα χέρια του βρετανικού κοινού. «Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει φροντίσει για τα Γλυπτά του Παρθενώνα εδώ και γενιές. Οι πινακοθήκες και τα μουσεία μας χρηματοδοτούνται από τους φορολογούμενους, επειδή αποτελούν τεράστιο περιουσιακό στοιχείο για τη χώρα», τόνισε.

Πηγές του Γουάιτχολ επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση θα θεωρούσε επίσης οποιοδήποτε μακροπρόθεσμο δάνειο ως αντίθετο με το πνεύμα του υπάρχοντος νόμου, με λίγα λόγια θα συνεχίσουν να εκθέτουν κλοπιμαία που δεν είναι δικά τους ούτε προήλθαν νόμιμα στην κατοχή των Βρετανών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου