Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες ο Τραμπ


 


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αναμένεται να παραδοθεί οικειοθελώς στη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης για να του απαγγελθούν κατηγορίες την Τρίτη 4 Απριλίου, δήλωσε δικηγόρος του, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος Αμερικανού πρώην προέδρου.

Η εισαγγελία του Μανχάταν ανακοίνωσε χθες το βράδυ της Πέμπτης ότι επικοινώνησε με δικηγόρο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ για να οργανωθεί η «παράδοσή του» ενώπιον της δικαιοσύνης της Νέας Υόρκης, επισημοποιώντας πως πράγματι του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την υπόθεση της πληρωμής στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς το 2016.




Ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραδοθεί στη δικαιοσύνη προκειμένου να του απαγγελθούν περισσότερες από 30 κατηγορίες, μετά την άσκηση δίωξης εναντίον του, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το CNN, που επικαλείται πηγές και χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ο Τραμπ αντιμετωπίζει περισσότερες από 30 κατηγορίες που σχετίζονται με επιχειρηματική απάτη με βάση το κατηγορητήριο από σώμα ενόρκων του Μανχάταν, το οποίο εξέτασε την υπόθεση της πληρωμής για εξαγορά σιωπής από την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου