Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Αποστάσεις από τους χειρισμούς Ράμμου παίρνουν μέλη της ΑΔΑΕ

 


Νέα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας απέστειλε ο προϊστάμενος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστος Ράμμος προκειμένου να διευκρινίσει – όπως ο ίδιος υποστηρίζει – ότι το αίτημά του να καταθέσει ενώπιον των μελών της επιτροπής δεν δεσμεύει τη Βουλή.

Kατά την χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας δεν επικρράτησε ομοφωνία εντός της ΑΔΑΕ αναφορικά με την τακτική που ακολουθεί ο κ. Ράμμος. 

Το γεγονός σχολιάστηκε από τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη ο οποίος είπε ότι η ΑΔΑΕ είναι συλλογικό όργανο διοίκησης και στην περίπτωση της επιστολής του κ. Ράμμου φαίνεται ότι δεν υπήρξε σχετική απόφαση.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του μέλους της Ολομέλειας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημήτρη Βεργάδου ο οποίος είπε ότι δεν είχε γνώση για την ύπαρξη της επιστολής Ράμμου. «Την επιστολή την γνώρισα κατά τη διάρκεια της διάσκεψης εδώ της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Δεν ξέρω αν τα άλλα δύο μέλη που είναι εδώ, ο κ. Παπαδάκης και κ. Μπακάλης, αν έχουν κάποια διαφορετική άποψη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεώργιος Μπάκαλης (μέλος Ολομέλειας ΑΔΑΕ) είπε «Αυτό που είπε, ο κύριος Βέργαδος, προηγουμένως κι εγώ σήμερα τα άκουσα. Δεν ήξερα ότι θα σταλεί κάποια επιστολή εδώ, ούτε έχει εγκριθεί από την Ολομέλεια. Δεν συζητήθηκε καν το θέμα. Όσον αφορά αυτό που είπε ο κ. Παπαδάκης προηγουμένως, ήθελα να πω ότι, όντως, όλες οι εκθέσεις έρχονται στην Ολομέλεια και αποφασίζουμε τι θα κάνουμε, εάν θα ενημερώσουμε τον καταγγέλλοντα ή όχι. Σε αυτή την περίπτωση δεν πήραμε κάποια απόφαση. Απλώς ότι εγκρίθηκε η έκθεση ελέγχου». Ενώ επανερχόμενος ο κ. Βεργάδος για το συγκεκριμένο θέμα σχολίασε «δεν είχα καμία γνώση του περιεχομένου της επιστολής, στην οποία αναφερθήκατε στην αρχή της συνεδρίασης ούτε είχε περάσει από την Ολομέλεια το περιεχόμενο τέτοιας επιστολής. Τη γνώση που είχε ο κ. Παπαδάκης, εγώ δεν την έχω».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου