Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Παγίδευση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ επί ΣΥΡΙΖΑ το 2016 «έδειξαν» οι εισαγγελείς

 



Η συμμορία με τις σακούλες γεμάτες με μαύρα λεφτά, παρακολουθούσαν και πολιτικά κόμματα.

Για παρεμβάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ από άγνωστα κέντρα το 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν λόγο οι εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση τονίζοντας ωστόσο ότι η έρευνα προσέκρουσε σε τοίχο όταν η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές τον Ποινικό Κώδικα και μετέτρεψε το αδίκημα παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών από κακούργημα σε πλημμέλημα. Η τελευταία ενέργεια του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ξεκάθαρα ότι η συμμορία Αλέξη Τσίπρα προσπάθησε να κρυφτεί και να μην αποκαλυφθούν τα αίσχη και παραπεμφθούν για κακούργημα.

Ο εισαγγελέας πρωτοδικών Αθηνών, Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής που εξέτασε την υπόθεση συνακροάσεων – παρακολουθήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του Περισσού, ανέφερε πως ο ίδιος παρέλαβε τον σχετικό φάκελο το 2018. Αναφορικά όμως με την εξέλιξη της δικογραφίας είπε πως μεσολάβησε «η από 1/07/2019 γενναία τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα. Και για όσους γνωρίζουν νομικά, η πορεία της δικογραφίας έχει πλέον λάβει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα... Λόγω της από 1/07/2019 τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα το αδίκημα πλέον έχει καταστεί πλημμέλημα και έχει παραγραφεί».

Σχετικά με τα εως τότε ευρήματα από τις έρευνες για τις παρακολουθήσεις στο ΚΚΕ ο κ. Μαστραντωνάκης υποστήριξε πως «Μην συνδέετε τις νόμιμες επισυνδέσεις που φαίνεται να έχουν γίνει τώρα,  με αυτή την δικογραφία που χειριζόμαστε εμείς. Εδώ δεν είχαμε καμία επισύνδεση. Φαίνεται κάποιοι, κακόβουλα να έχουν παρακολουθήσει τις τηλεφωνικές συνδέσεις του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, του συγκεκριμένου πολιτικού φορέα. Κοινώς, να έχουν κάνει κάποιες φάρσες. Αυτό έχει γίνει εδώ. Και δικαίως, φυσικά οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ να αναρωτιούνται, μήπως μας παρακολουθούν; Αυτό ερευνήσαμε. Καμία … επισύνδεση καμία υποκλοπή τίποτα. Προσπαθούμε να βρούμε και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό, ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι έχουν παρέμβει στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ  και το συνδέουν με τα υπόλοιπα κόμματα με συνδέσμους του Παναθηναϊκού του Ολυμπιακού κτλ.. Αυτή είναι η έρευνά μας».

Ο εισαγγελέας Γεώργιος Νούλης είπε απευθυνόμενος στα μέλη της επιτροπής Θεσμών για τις παρακολουθήσεις στο ΚΚΕ: «Στο ΚΚΕ είχαμε παγίδευση. Φυτεύτηκε κάτι με κάποιο τρόπο, κατέστη τεχνικά εφικτό στο ξεκίνημα τουλάχιστον, αλλά αυτό επιβεβαιώνουν και οι συνάδελφοι που το χειρίστηκαν στην πορεία ότι είναι διάτρητα, έχουν τρυπηθεί τα κέντρα επικοινωνιών στον Περισσό και κάποιος ακούει. Συζητάμε για παγίδευση . Δεν είχαμε ούτε μεσολάβηση άλλων κρατικών φορέων, ούτε κινητά τηλέφωνα με ηλεκτρονικά μέσα, για να είμαστε σαφείς».

Η ΝΔ σχολίασε σχετικά, με ανακοίνωσή της:

Τα σκοτεινά παιχνίδια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το ζήτημα της παρακολούθησης του τηλεφωνικού κέντρου και των επικοινωνιών του ΚΚΕ το 2016.

Οι τρεις Εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση, επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε παρακολούθηση του ΚΚΕ χωρίς νόμιμη επισύνδεση ή με νέες τεχνολογίες και σύγχρονο λογισμικό, ενώ προχώρησαν σε μια διαπίστωση-φωτιά για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Γνωστοποίησαν, ότι με την αλλαγή του Ποινικού Κώδικα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2019 το αδίκημα από κακούργημα μετατράπηκε σε πλημμέλημα, επομένως έχει παραγραφεί!

Η εξέλιξη αυτή, αποκαλύπτει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον λόγο της συγκεκριμένης αλλαγής στον ΠΚ, δημιουργεί νέα δεδομένα και προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα «απαντά» στην αγωνία του να αποχωρήσει άρον άρον από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

- Γιατί δεν παρέμειναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση με αντικείμενο την παρακολούθηση του ΚΚΕ το 2016; Μήπως γνώριζαν ότι θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και επέλεξαν να αποχωρήσουν προσχηματικά;

- Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για την παραγραφή του αδικήματος;

- Είναι ή όχι υποκριτική η στάση τους, περί αναζήτησης της αλήθειας για τις υποκλοπές, όταν οι ίδιοι ήταν εκείνοι που είχαν σχέση με ρυπαρά κυκλώματα;



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου