Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Πρωτεργάτης της συμμορίας τρομοκρατών - ληστών αντιεξουσιαστών ήταν ο γιός του μέλους της 17Ν "Στέλιος"

 


Εις βάρος των ακροαριστερών κακοποιών σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παρασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών που αφορούν στην παράνομη λειτουργία ραδιοσυχνοτήτων, για ναρκωτικά, φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, οι ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων περιείχαν εγχειρίδιο οδηγιών για ληστείες και κλοπές οχημάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, «πρωτεργάτες» για τον σχεδιασμό και την οργάνωση των ληστειών ήταν ο 27χρονος γιος του καταδικασθέντος μέλους της «17 Νοέμβρη» γνωστού με το προσωνύμιο «Στέλιος», που πλέον έχει αποφυλακιστεί, καθώς και 28χρονος, η συμμετοχή του οποίου ταυτοποιήθηκε πλήρως μέσω DNA.

Κανείς από τους επτά ακροαριστερούς κακοποιούς  δεν συνεργάζεται με τις αστυνομικές αρχές. Μάλιστα, το pelop.gr αναφέρει πως ένας από τους κατηγορούμενους, όταν ρωτήθηκε από αστυνομικό εάν γνωρίζει ποια είναι η θέση του, απάντησε: «Έχω καταλάβει, πήρα το ρίσκο μου και έχασα». 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι τρία άτομα από το Αγρίνιο, δύο εκ των οποίων είναι αδέλφια (άνδρας-γυναίκα), φοιτητές στο Παιδαγωγικό Τμήμα και Φιλολογίας αντίστοιχα, ενώ αναζητείται τουλάχιστον ένας ακόμη συνεργός τους.

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, καθώς αναζητούνται κι άλλα άτομα με ενεργό περιφερειακό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου