Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας για παιδιά από 6 έως 12 ετών


 

Το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο δράσεων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενεργοποιεί πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας σε όλα τα παιδιά της χώρας ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Για το σκοπό αυτό σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή -και αφορά στις Συμβάσεις Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος «Σταύρος Σ. Νιάρχος» και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας- περιλαμβάνεται διάταξη σύμφωνα με την οποία θα αποζημιώνεται η οδοντιατρική περίθαλψη για παιδιά από 6 έως 12 ετών.

Πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι οδοντίατροι που διαθέτουν POS καταχωρημένο και δεν χρειάζονται περαιτέρω γραφειοκρατικές ενέργειες.

Το κόστος της προληπτικής οδοντιατρικής παροχής καλύπτεται πλήρως από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η έναρξη του προγράμματος αναμένεται για τον Μάρτιο του 2023.

 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου