Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Μακελειό στην Καλιφόρνια με 10 νεκρούς

 



Ο δράστης για τη σφαγή δέκα ανθρώπων το βράδυ του Σαββάτου σε αίθουσα χορού στην Καλιφόρνια βρέθηκε νεκρός περίπου 12 ώρες αργότερα, αυτοκτόνησε μέσα σε λευκό φορτηγάκι βάζοντας τέλος στο ανθρωποκυνηγητό που είχε εξαπολύσει η αστυνομία.



«Ο ύποπτος έφερε τραύμα από σφαίρα και ο θάνατός του διαπιστώθηκε επιτόπου», εξήγησε ο σερίφης Ρόμπερτ Λούνα, περιγράφοντας το τέλος της καταδίωξης με μια πιστολιά προερχόμενη από το εσωτερικό του οχήματος του φερόμενου ως δολοφόνου, όταν προφανώς αυτοκτόνησε.

Ο άνδρας κατονομάστηκε ως Χου Καν Τραν, ασιατικής καταγωγής, ηλικίας 72 ετών.

Η καταδίωξη του υπόπτου, που καλύφθηκε απευθείας από κάποια αμερικανικά ΜΜΕ, τερματίστηκε κάπου 40 χιλιόμετρα από την πόλη όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, όταν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης περικύκλωσαν το φορτηγάκι του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε χθες βράδυ εντολή οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες σε απότιση φόρου τιμής στα θύματα της σφαγής ως τη δύση του ηλίου την Πέμπτη, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Λευκού Οίκου.

Ανταποκρινόμενοι στις πρώτες κλήσεις στην άμεση δράση το Σάββατο στις 22:20 (τοπική ώρα· στις 08:20 χθες Κυριακή ώρα Ελλάδας), αστυνομικοί βρήκαν μέσα σε αίθουσα χορού δέκα ανθρώπους νεκρούς, πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες. Άλλοι δέκα άνθρωποι, τραυματίες, διακομίστηκαν σε νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται, σε «σταθερή» ως «κρίσιμη» κατάσταση.

Ο δράστης σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν άνδρας ασιατικής καταγωγής, φόραγε μαύρο τζάκετ, μαυρόασπρο μάλλινο σκούφο και γυαλιά.

Σοκαρισμένοι, αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι έγινε τέτοια σφαγή σε αυτή την πόλη με κατά πλειονότητα κατοίκους ασιατικής καταγωγής, γνωστή για την ηρεμία της.

Το όπλο που βρέθηκε ήταν ένα ημιαυτόματο πιστόλι εφόδου, στο οποίο είχε προσαρμοστεί «γεμιστήρας μεγάλης χωρητικότητας».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου