Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2022

ΕΕ για Αβραμόπουλο: «Εθιμοτυπικές οι συναντήσεις του με επιτρόπους -Καταλαβαίνουμε ότι δεν εκπροσωπούσε τη ΜΚΟ»

 


Ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με συναντήσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου με επιτρόπους, αλλά και με το εάν συζητήθηκαν θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα ή το Κατάρ.

«Έχουμε πραγματοποιήσει (όπως είπα τη Δευτέρα) εσωτερικούς ελέγχους εντός της Επιτροπής σε σχέση με τον πρώην επίτροπο Αβραμόπουλο για τις μετά τη θητεία δραστηριότητές του. Πράγματι, όπως είπατε και σημειώνουμε, επισκέφθηκε διάφορους επιτρόπους τις ημερομηνίες 15 με 17 Νοεμβρίου 2021, κάτι το οποίο οι επίτροποι περιγράφουν ως μικρής διάρκειας εθιμοτυπικές επισκέψεις, κυρίως σε πρώην συναδέλφους ή στη διάδοχό του, Ίλβα Γιόχανσον, ή σε μια παλιά γνώριμη, τη Στέλλα Κυριακίδου» ανέφερε ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ερίκ Μαμέρ, ερωτηθείς σχετικά με συναντήσεις του κ. Αβραμόπουλου με επιτρόπους, αλλά και με το εάν συζητήθηκαν θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα ή το Κατάρ.

Ο κ. Μαμέρ συμπλήρωσε ότι «σε καμία από αυτές τις συναντήσεις από ό,τι καταλαβαίνουμε δεν εκπροσωπούσε τη ΜΚΟ για την οποία είχε ζητήσει μετα-θητεία εξουσιοδότηση», σημειώνοντας επίσης ότι δεν συζητήθηκαν ζητήματα όπως αυτά που τέθηκαν στην ερώτηση.

Παράλληλα, ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν έκανε λόγο για συναντήσεις με πρώην συναδέλφους «για μικρής διάρκειας ιδιωτικές συζητήσεις, ειδικότερα όταν αυτοί οι συνάδελφοι ήταν στην Ελλάδα».

«Ωστόσο, η Επιτροπή γράφει στον πρώην επίτροπο Αβραμόπουλο για την απόκτηση περαιτέρω πληροφοριών σχετικά με το πώς σεβάστηκε τις προϋποθέσεις που ορίζονται για τη μετα-θητεία δραστηριότητά του και του ζητάμε επίσης να παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πώς εκπροσώπησε αυτή τη ΜΚΟ κατά τη διάρκεια μεταξύ της ημερομηνίας εξουσιοδότησης και το τέλος της περιόδου» που είχε υποχρέωση να δεσμεύεται από κανόνες της Επιτροπής, προσέθεσε ο Ερίκ Μαμέρ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου