Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Στον εισαγγελέα για κακουργήματα οι 8 ακροαριστεροί συλληφθέντες στα επεισόδια στην Θεσσαλονίκη


 

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, Πέμπτη (10/11) οι οκτώ ακροαριστεροί συλληφθέντες μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος της πορείας από συλλογικότητες του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας και με συγκεκριμένες εντολές αφού εντάσσονται σε συγκεκριμένο κόμμα της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με την δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την αστυνομία, οι νεαροί κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ κατά περίπτωση έχουν αποδοθεί κατηγορίες για έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, εγκλήματα κατά της σωματικής ακεραιότητας υπαλλήλου, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Η κατοχή, όσο και η ρίψη εκρηκτικών - εμπρηστικών υλών, όπως είναι οι μολότοφ που έπεσαν χθές, Τετάρτη, μετά την αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα αποτελούν πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα. Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να γλιτώνουν οι σύντροφοι μετά την ρίψη μολότοφ είχε κάνει το αδίκημα πλημμέλημα και εάν γινόταν σύλληψη ακροαριστερού συντρόφου μετά πήγαινε σπίτι του.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου