Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

«Νέο Άουσβιτς» με ΡώSSους να βγάζουν χρυσά δόντια σε θαλάμους βασανιστηρίων

 


Ένα θάλαμο βασανιστηρίων που αποκάλεσαν «μίνι Άουσβιτς» ανακάλυψαν αξιωματούχοι στην Ουκρανία ανακαλύφθηκε σε πόλη στα βόρεια που απελευθερώθηκε πρόσφατα.

Στο δωμάτιο στην πόλη Pisky-Radkivski στη βόρεια Ουκρανία, ανατολικά της μαρτυρικής πόλης Ιζιούμ βρέθηκε ένα πλαστικό κουτί γεμάτο με περισσότερες από 200 χρυσές θήκες δοντιών και οδοντοστοιχίες και αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για ρώSSικο θάλαμο βασανιστηρίων.




Η πόλη αυτή απελευθερώθηκε την περασμένη εβδομάδα από ουκρανικές δυνάμεις, που έκαναν την ανατριχιαστική ανακάλυψη στην περιοχή Μπόροβα μαζί με εργαλεία βασανιστηρίων, όπως μια αντιασφυξιογόνα μάσκα με ένα βρώμικο πανί προσαρμοσμένο πάνω της, που σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ΡώSSοι φασίστες την έβαζαν στο κεφάλι του θύματος, που ήταν καλυμμένο μ’ ένα κουρέλι και «το έθαβαν ζωντανό».

Τα εγκλήματα των ΡώSSων του δικτάτορα Πούτιν συγκρίνονται με τα εγκλήματα των ναζιστικών δυνάμεων, και περιγράφεται το δωμάτιο που ανακαλύφθηκε απο τους Ουκρανούς ως «μίνι Άουσβιτς», δηλαδή το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου δολοφονήθηκαν πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι και όπου οι Ναζί συνέλεξαν σαράντα κιλά χρυσού από δόντια και τεχνητές οδοντοστοιχείες από τις σορούς θυμάτων που εξέπνευσαν στους θαλάμους αερίων.

Στις φωτογραφίες, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας του Χαρκόβου Σερχίι Μπολβίνοφ, διακρίνονται μεταξύ άλλων ένα σπασμένο τηλέφωνο, κομμάτια αγκαθωτού σύρματος κι ένας δονητής. «Οι γείτονες άκουγαν συνέχεια ουρλιαχτά από το σημείο εκείνο. ΟΙ ερευνητές βρήκαν έναν φρικτό θάλαμο βασανιστηρίων στο χωριό», είπε ο Μπολβίνοφ επιβεβαιώνοντας ότι η αστυνομία γνωρίζει τα ονόματα των θυμάτων.

Η Εθνική Αστυνομική Δύναμη της Ουκρανίας κατηγόρησε ΡώSSους στρατιώτες για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου όσο τελούσε υπό την κατοχή τους η περιοχή.

Αντιασφυξιογόνα μάσκα με προσαρμοσμένο πάνω της, που σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ΡώSSοι την έβαζαν στο κεφάλι του θύματος, που ήταν καλυμμένο μ’ ένα κουρέλι, και το έθαβαν ζωντανό.

«Όταν μπήκαν οι ΡώSSοι στρατιώτες στο χωριό, πέταξαν έξω από τα σπίτια τους τους κατοίκους και βολεύτηκαν οι ίδιοι εκεί. Τρομοκρατούσαν, έδερναν και κακοποιούσαν τους ανθρώπους. Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έκαναν πλιάτσικο, άφησαν πίσω τους λεηλατημένα σπίτια και βρωμιές, το σήμα κατατεθέν του “ρωSSικού κόσμου”», πρόσθεσε.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου