Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Υιοθετούν την πρόταση Μητσοτάκη για μία κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση

 


Η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν απέστειλε χθες Τετάρτη επιστολή προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με την οποία υιοθετεί τις προτάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την εξέταση πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου στον κόμβο TTF, ως μέτρο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Πρόκειται για θέση που συνιστά -όπως επισημαίνει σε χθεσινή ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός- ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και θα συμβάλλει ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των καταναλωτών.

Η πρόταση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  υιοθετεί τη θέση, τη ρητορική και τα επιχειρήματα της Ελλάδος, που εισηγήθηκε και υπερασπίζεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός εδώ και αρκετό καιρό ως την αποτελεσματικότερη λύση στην ενεργειακή κρίση. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή και την απόλυτη προσωπική δικαίωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως και στην περίοδο της πανδημίας, η Ελλάδα είναι πρωτοπόρα στην εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων υπέρβασης των προβλημάτων.

Η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο για να επιφέρει πόνο και να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου