Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Εγκρίθηκαν δύο έργα ΣΔΙΤ ύψους 254 εκατ. ευρώ

 


Δύο έργα ΣΔΙΤ, συνολικού κόστους επένδυσης 254 εκατ. ευρώ ενέκρινε χθες Τρίτη η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή.

Το πρώτο από τα έργα αφορά στην κατασκευή συνεδριακού κέντρου 700 ατόμων στην πανεπιστημιούπολη Κοζάνης, καθώς και στη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση, φοιτητικών εστιών στην Κοζάνη, τη Φλώρινα, την Καστοριά και την Πτολεμαΐδα που θα εξυπηρετούν 750 φοιτητές.

Το δεύτερο έργο αφορά στην κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία του έργου ύδρευσης της Κέρκυρας  μέσω της συλλογής επιφανειακών υδάτων στους ταμιευτήρες Μελισσουδίου και Καλαμιώτισσας κατά τους χειμερινούς μήνες και τη διάθεσή τους κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Καταργούνται έτσι 75 γεωτρήσεις, που διαθέτουν σήμερα νερό κακής ποιότητας. Ένα έργο που στοίχειωνε την Κέρκυρα, παίρνει πλέον το δρόμο της οριστικής επίλυσης, ικανοποιώντας τα δίκαια αιτήματα των πολιτών και εξασφαλίζοντας τις ανάγκες του νησιού για τις επόμενες δεκαετίες.

Πρόκειται για δύο έργα με εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα, με τα οποία κάνουμε ακόμη ένα μεγάλο βήμα στην κατεύθυνση ισόρροπης ανάπτυξης του συνόλου της ελληνικής επικράτειας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου