Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

16 νεκροί μετανάστες μέχρι στιγμής

 



Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση από το Λιμενικό για τον εντοπισμό και τη διάσωση μεταναστών μετά από δύο ναυάγια σε Κύθηρα και Λέσβο όπου υπάρχουν 16 νεκροί.

Στο πρώτο χρονικά ναυάγιο, αυτό των Κυθήρων, από τους μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος που προσέκρουσε σε βράχια και διαλύθηκε στη θαλάσσια περιοχή των Κυθήρων, έχουν διασωθεί 80 άτομα, υπάρχουν νεκροί και αγνοούμενοι.

Στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες είναι κακές καθώς πνέουν άνεμοι 7-8 μποφόρ στην περιοχή επιχειρούν ένα πλεούμενο του Λιμενικού Σώματος, παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ενώ αναμένονται ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης του Λιμενικού, ένα κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών και μια ομάδα από τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών.

Στη θαλάσσια περιοχή Προβοσκίδα ανατολικά της Λέσβου, είναι σε εξέλιξη στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης επίσης μεταναστών οι οποίοι επέβαιναν σε λέμβο που βυθίστηκε, υπό τον συντονισμό του E.K.Σ.E.Δ συμμετέχει ένα Παράκτιο Περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα ελικόπτερο Super Puma Π.Α . Και σε εκείνο το σημείο επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με βόρειους-βοριοανατολικούς ανέμους 7 μποφόρ. Κατά δήλωση των επιβαινόντων στο σκάφος επέβαιναν περίπου 40 άτομα. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί πέντε άτομα και έχουν ανασυρθεί 15 νεκροί, ενώ βρίσκονται τρεις εγκλωβισμένοι σε βραχώδη απόκρημνη περιοχή.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου