Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Στην Θεσσαλονίκη έχουν ρημάξει τις ζάντες των αυτοκινήτων

 


Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο της αφαίρεσης των τροχών από σταθμευμένα αυτοκίνητα, με τους δράστες να μη διστάζουν να «χτυπήσουν» ούτε και σε κεντρικές οδούς της Θεσσαλονίκης αδιαφορώντας εάν τους βλέπουν.

Την περασμένη Τετάρτη, οδηγός του αυτοκινήτου μάρκας Toyota, πήγε να μπει το αυτοκίνητό του νωρίς το πρωί, και διαπίστωσε ότι άγνωστοι κατάφεραν να αφαιρέσουν τις τέσσερις ζάντες με τα λάστιχα από το όχημά του, το οποίο είχε σταθμεύσει στην οδό Αγγελάκη, απέναντι από την πλατεία ΧΑΝΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να πρόκειται για την ίδια «σπείρα» που εμπλέκεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις κλοπών ανταλλακτικών αυτοκινήτων τον τελευταίο καιρό και πιθανόν να είναι Ρομά.

16 Αυγούστου οι δράστες «χτύπησαν» ένα πολυτελές αυτοκίνητο με ελληνικές πινακίδες, μάρκας BMW, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην κεντρική οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Στις 19 Ιουλίου, οι δράστες αφαίρεσαν και τους τέσσερις τροχούς από ένα μαύρο Renault με βουλγαρικές πινακίδες, το οποίο ήταν σταθμευμένο στον κεντρικό δρόμο της Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ έσπασαν και το τζάμι του συνοδηγού, πιθανότατα για να αφαιρέσουν αντικείμενα αξίας.

Στις 11 Ιουνίου, οι δράστες είχαν κλέψει τα τέσσερα ζαντολάστιχα από το αυτοκίνητο μάρκα BMW του αντιδημάρχου Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Δημητριάδη, ενώ λίγες ημέρες αργότερα σημειώθηκε αντίστοιχη κλοπή, ξανά στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με τους αετονύχηδες να «γδύνουν» ένα VW Scirocco.

Στις 19 Ιουνίου καταγράφηκε ακόμη ένα περιστατικό κλοπής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με «θύμα» ένα υβριδικό Toyota Yaris. Οι επιτήδειοι ξήλωσαν από προφυλακτήρες και καθίσματα, μέχρι προβολείς, αλλά και ολόκληρο το ταμπλό του αυτοκινήτου μαζί με τους τέσσερις τροχούς.



Προχθές 20 Οκτωβρίου η συμμορία «χτύπησε» και πάλι κλέβοντα ζαντολάστιχα, με θύμα αυτή τη φορά τον αντιδήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Δημητριάδη.

Ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης κατήγγειλε πώς : «Αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ έχουν χαθεί από συμπολίτες μας, γιατί ένα σετ από ζαντολάχιστιχα κοστίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ. Το κακό είναι ότι δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά, αλλά στην περιοχή έχουν κλέψει καπό, φανάρια, προφυλακτήρες και μπαταρίες».

«Μου είπε μια φίλη, Σωκράτη κατέβα, λείπουν κομμάτια από το αυτοκίνητό σου», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, ενώ πρόσθεσε πως «παίρνουν τα ακριβότερα ζαντολάστιχα, από τις ακριβότερες μάρκες, τα βγάζουν στο εξωτερικό, όπου εκεί μπορούν να τα πουλήσουν σε χαμηλότερη τιμή».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου