Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022

Στις 11 μονάδες η διαφορά του Μητσοτάκη έναντι του Τσίπρα - Οι πολίτες εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη

 


Οι πολίτες θεωρούν αξιόπιστο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco που παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.



H διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέρχεται στις 11 μονάδες (από 9 που ήταν στην μέτρηση του Σεπτεμβρίου), καθώς το 31% των πολιτών δηλώνει ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο ως Πρωθυπουργό έναντι 20% που εκφράζει την προτίμησή του στον Αλέξη Τσίπρα.



Σύμφωνα με την δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία έχει 8,3% διαφορά στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη προτιμούν και εμπιστεύονται οι πολίτες για ικανότερο να αντιμετωπίσει τις κρίσεις στην ενέργεια και στα ελληνοτουρκικά.



Στο ερώτημα ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να διασφαλίσει περισσότερο τη στήριξη της κοινωνίας σε σχέση με τη Θέρμανση, το 33% δηλώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 24% ο Αλέξης Τσίπρας και το 36% κανένας από τους δύο.



Για την Ακρίβεια το 32% λέει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να την αντιμετωπίσει καλύτερα, έναντι 22% του Τσίπρα και 40% που δηλώνει κανένας.



Για τα Ελληνοτουρκικά το 43% θεωρεί πως ο πρωθυπουργός είναι αυτός που μπορεί να τα χειριστεί καλύτερα, έναντι 17% του Αλέξη Τσίπρα και 30% που αναφέρει κανένας.



Για την εγκληματικότητα το 31% θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός είναι αυτός που μπορεί να την αντιμετωπίσει, έναντι μόλις του 17% που θεωρεί τον Αλέξη Τσίπρα.



Η μάχη των εκλογών θα γίνει στο κέντρο καθώς το 23% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων δηλώνει ότι προέρχεται από το κέντρο κομμάτι που είναι προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 6% από την κεντροδεξιά που είναι κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας και το 11% από την κεντροαριστερά που ταλαντεύεται ανάμεσα σε δύο κόμματα το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ που έχουν απαξιωθεί από τους πολίτες.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου