Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό

 



Η Τουρκία συστηματικά εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό  και το χρησιμοποιεί σε βάρος της χώρας μας. Το είχαμε δει τον Μάρτιο του 2020 σε πολύ μεγάλη κλίμακα στον Έβρο. Το βλέπουμε με ιδιαίτερη ένταση όλο το τελευταίο διάστημα. Επισημαίνεται σχετικά ότι:

Από τις αρχές του χρόνου απετράπη η είσοδος περισσότερων από 154.000 παράτυπων μεταναστών. Μόνο τον Αύγουστο, επιχείρησαν να εισβάλουν στην Ελλάδα 36.386 άτομα από τα χερσαία σύνορα στον Έβρο.

Οι 38 μετανάστες που εισήλθαν τον Δεκαπενταύγουστο από τον Έβρο μεταφέρθηκαν εκεί -σύμφωνα με μαρτυρίες τους- από τουρκικές κρατικές Αρχές. Και αυτό καταδεικνύει ότι επιστρατεύεται κατά το τελευταίο διάστημα η εργαλειοποίηση των νησίδων του Έβρου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σε πρόσφατη συνέντευξή του ανάμεσα στ’ άλλα ανέφερε: «Αν δώσετε χρήματα, οι λαθρέμποροι μπορούν να σας φέρουν και να σας πάνε οπουδήποτε».

Κατά το τελευταίο διάστημα γίνεται χρήση μεγάλων σκαφών, με κατεύθυνση την Ιταλία, τα οποία είναι αδύνατο να μην γίνονται αντιληπτά από τις τουρκικές Αρχές, καθώς επιβιβάζονται σε αυτά εκατοντάδες μετανάστες, σε τουρκικά λιμάνια.

Αυτή  η προσπάθεια ενισχύεται με μια οργανωμένη διαδικτυακή καμπάνια, μια καμπάνια μέσα από τα social media, η οποία παροτρύνει τους μετανάστες, ιδιαίτερα τους Σύριους να στραφούν προς την Ελλάδα, να συγκεντρωθούν και να το κάνουνε με μαζικό τρόπο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου