Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Καραγκιοζιλίκι ετοιμάζουν στην Θράκη οι Τούρκοι με αφορμή την κηδεία του ψευτομουφτή

 


Καραγκιοζιλίκια και εντός Ελλάδας ετοιμάζουν οι Τούρκοι στην κηδεία του ανθέλληνα ψευτομουφτή Ξάνθης.

Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής για την κηδεία του ανθέλληνα ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ, ετοιμάζει καραγκιοζιλίκι φιέστας. 

Η κηδεία θα τελεστεί στις 17:30 στα νεκροταφεία του Ασά Μαχαλέ, σε τάφο που έχει αγοράσει, ενώ θα δώσει σίγουρα το παρών ο πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ, επικεφαλής 16μελούς αντιπροσωπείας και δεν αποκλείεται να έρθουν και άλλοι.

Ο 57χρονος ανθέλληνας Αχμέτ Μετέ, κρατούσε τα ηνία της ψευτομουφτείας για 15 χρόνια και είχε… καταδικαστεί δύο φορές από τη Δικαιοσύνη για τις δηλώσεις και τις ενέργειές του.  προξενείο.

Συλλυπητήριο μήνυμα ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Εύχομαι το έλεος του Θεού στον Αχμέτ Μετέ Χοτζεφέντι, τον εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης. Μεταφέρω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, στους οικείους του εκλιπόντος δασκάλου μας και σε όλα τα αδέρφια μου που ζουν στη “δυτική” Θράκη», έγραψε. Αμέσως μετά τηλεφώνησε στη χήρα του ψευτομουφτή, προκειμένου να της εκφράσει την οδύνη του.

Ο προκλητικός ψευτομουφτής, είχε αναπτύξει ανθελληνική δράση και πάντα μαζί με το προξενείο προσπαθούσε να πείσει φορείς του εξωτερικού ότι η Ελλάδα δήθεν καταπατά τα δικαιώματα της αυτοπροσδιοριζόμενης «τουρκικής» μειονότητας, κάνοντας πάντα λόγο για «δυτική Θράκη». Οι ενέργειέες του και οι δηλώσεις του τον έμπλεξαν σε μπελάδες, με αποτέλεσμα να συρθεί στα δικαστήρια δύο φορές. Το 2016, ο Μετέ παρεμπόδισε τον νόμιμο μουφτή, Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου, να τελέσει την κηδεία μουσουλμάνου στρατιώτη που υπηρετούσε στον ελληνικό στρατό και έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα, προκειμένου να κάνει εκείνος τη νεκρώσιμη ακολουθία, ενώ καταγγέλλεται ότι κατ’ εντολή του απομακρύνθηκε και η ελληνική σημαία που σκέπαζε τη σορό του άτυχου στρατιώτη. Για την υπόθεση καταδικάστηκε -τέσσερα χρόνια αργότερα- σε τέσσερις μήνες φυλάκιση για «αντιποίηση άσκησης υπηρεσίας λειτουργού θρησκείας γνωστής στην Ελλάδα και προσπάθεια παρακώλυσης θρησκευτικής τελετής». Η απόφαση… ενόχλησε τον τούρκο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος εμμέσως ταύτισε την Ελλάδα με «τα χειρότερα καθεστώτα του κόσμου»!

Επίσης, το 2016, ο Αχμέτ Μετέ παρομοίασε τον τότε πρόεδρο του μειονοτικού Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, Μουσταφά Νταβούς, με τον τουρκοκύπριο ηγέτη… Ραούφ Ντενκτάς! Κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια» και πέρσι του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου