Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022

Ο Τσίπρας υπερασπίζεται τον νόμο Κατρούγκαλου τρομοκρατώντας τους συνταξιούχους

 



Ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς καμία αίσθηση της πραγματικότητας, αμετανόητος για όσα κακά έκανε στους πολίτες, συνεχίζει να υποστηρίζει το καταστροφικό του έργο την περίοδο 2015-2019.

Ο Τσίπρας είναι τόσο προκλητικός και εκτός πραγματικότητας που, υπερασπίστηκε με διθυράμβους  τον «νόμο Κατρούγκαλου» που διέλυσε και φτωχοποίησε τους συνταξιούχους,  τον οποίο όχι απλά υπερασπίστηκε, αλλά παρουσίασε ως επίτευγμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. δείχνοντας πόσο επικίνδυνος είναι.

Αυτή νέα αθλιότητα χρησιμοποίησε χθες ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο συνέδριο «Το Σύστημα Υγείας στη Νέα Εποχή».

Τι είπε ο αμετανόητος, τρομοκρατώντας τους συνταξιούχους που φωνάζουν ευτυχώς γλιτώσαμε απο τον ΣΥΡΙΖΑ :  «Είναι από τους πιο παρεξηγημένους στη χώρα και ο κ. Κατρούγκαλος έχει αδικηθεί», είπε επί λέξει ο κ. Τσίπρας για το νόμο Κατρούγκαλου και συνέχισε: «Ηταν ένας νόμος δίκαιης μοιρασιάς, διαφανής απόλυτα, που προχώρησε σε αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, όπως το ένα ασφαλιστικό ταμείο για όλους», χωρίς καμία αναφορά στις μεγάλες περικοπές των συντάξεων, αλλά και τις επιπτώσεις στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

«Τότε δεν καλοπεράσαμε ούτως ή άλλως. Καταφέραμε όμως να βγάλουμε τη χώρα από τα Μνημόνια. Εμείς είχαμε μία κυβέρνηση με έναν εταίρο που σε κρίσιμα θέματα ιδεολογικής συνοχής είχαμε μεγάλες αντιθέσεις», ήταν η φράση του για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και φυσικά η αλήθεια είναι ότι η χώρα δεν βγήκε από τα Μνημόνια επί ΣΥΡΙΖΑ, όπως ισχυρίζεται ψέματα ο Τσίπρας για να εξαπατήσει κάνοντας τον επιτυχημένο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δήλωσε για τον Τσίπρα : «Εξακολουθεί να πιστεύει πως ήταν σωστή επιλογή η μεγάλη περικοπή των συντάξεων»

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου αναφέρει στη δήλωσή του: «Ο κ. Τσίπρας, με την εμμονή του στην υπεράσπιση του νόμου Κατρούγκαλου, δείχνει ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως ήταν σωστή επιλογή η μεγάλη περικοπή των συντάξεων. Όπως εξακολουθεί να υποστηρίζει την πολιτική του που οδήγησε στη φτωχοποίηση των μεσαίων στρωμάτων. Κι όσο η πραγματικότητα δεν βολεύει, το αφήγημά του φτιάχνει μια νέα πραγματικότητα στα μέτρα του με μόνιμο εργαλείο τα Tsipronomics. Η Κυβέρνηση αντίθετα βρίσκει τρόπους, μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, να αυξάνει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, με μέτρα μόνιμου χαρακτήρα αλλά και να στηρίζει την κοινωνία στην κατεύθυνση μετριασμού των επιπτώσεων της εισαγόμενης ακρίβειας».



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου