Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

«Πρωταθλήτρια» η Ελλάδα στη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης


 

Σε αντίθεση με όσα ψευδώς και μονότονα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι δήθεν η Ελλάδα είναι ουραγός ως προς τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι της ενεργειακής ακρίβειας, τα γεγονότα και οι αριθμοί παραμένουν -δυστυχώς για την Αξιωματική Αντιπολίτευση- «ξεροκέφαλα».

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το Ινστιτούτο Bruegel, το συνολικό ύψος της οικονομικής βοήθειας που έχει προϋπολογίσει και διαθέσει η ελληνική Κυβέρνηση για τη θωράκιση των πολιτών από την ενεργειακή κρίση ισούται με το 3,7% του Α.Ε.Π. της χώρας. Το ποσοστό αυτό συνιστά επίδοση που κατατάσσει την Ελλάδα πρώτη μεταξύ των 25 ευρωπαϊκών χωρών που εξέτασε στη συγκεκριμένη μελέτη του το Bruegel. Πρόκειται, σημειωτέον, για το γνωστό think tank οικονομικών ερευνών, πορίσματα του οποίου έχει επικαλεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική Κυβέρνηση ξεπερνούν συγκριτικά το ύψος της βοήθειας που έχουν αφιερώσει άλλες ευρωπαϊκές χώρες με πολύ ισχυρότερες οικονομίες. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Γερμανία δαπάνησε σε μέτρα κατά της ενεργειακής ακρίβειας το 1,2% του Α.Ε.Π. της, η Γαλλία το 1,4%, η Ιταλία το 2,1% και η Ισπανία, την οποία έχει αναγάγει περίπου σε υπόδειγμα στήριξης ο ΣΥΡΙΖΑ, το 1,7% του Α.Ε.Π. της.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου