Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Φαιδρός ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε τι έκανε στην ΛΑΡΚΟ και τώρα κοροιδεύει του εργαζόμενους

 



Στον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζουν ότι επειδή είναι κατά επάγγελμα και κατά συνείδηση φαιδροί, θα μπορούν να κοροιδεύουν άνετα τον κόσμο και τους εργαζόμενους.

Επειδή οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου η αλλιώς Συριζαίου, το 2016 κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΛΑΡΚΟ βιομηχανία παραγωγής σιδερονικελίου, οδηγείται στην ιδιωτικοποίηση από τον Αλέξη Τσίπρα, μετά από 50 χρόνια λειτουργίας, ενώ οι εκατοντάδες εργαζόμενοί της που για χρόνια με τον ιδρώτα και κυριολεκτικά το αίμα τους έκαναν την επιχείρηση κερδοφόρα βρίσκονταν τώρα αντιμέτωποι με απολύσεις, μειώσεις μισθών κατά τουλάχιστον 20% και κατάργηση του επιδόματος παραγωγής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποχρέωνε την επιχείρηση να επιστρέψει χιλιάδες ευρώ ισχυριζόμενη ότι αποτελούν «παράνομες κρατικές ενισχύσεις», ενώ η πλειοψηφία της επιχείρησης ανήκει στο Δημόσιο. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας το τρίτο μνημόνιο που συνυπέγραψε με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ δρομολόγησε την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ για την επίτευξη «βιωσιμότητας» οδηγώντας τους εργαζόμενους στην απόγνωση.

Οι εργαζόμενοι της Λάρκο το 2016,  ενημερώθηκαν από τη διοίκηση της εταιρείας για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη βιομηχανία. Τα τρία καυτά προβλήματα που συνθέτουν το εκρηκτικό κοκτέιλ για την εταιρεία είναι το θέμα των κρατικών ενισχύσεων, η παρέμβαση του εισαγγελέα για τη μη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και το οξύτατο πρόβλημα ρευστότητας της εταιρείας.

"Οι κακοί χειρισμοί των διοικούντων και οι κακοί χειρισμοί της κυβέρνησης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο της εταιρείας και τώρα που φτάσαμε στην ώρα μηδέν δεν κάνουν τίποτα. Τα έχουν όλα εναποθέσει στη θεά τύχη" αναφέρει ανακοίνωση του συνδικάτου των εργαζομένων, οι οποίοι πριν από λίγες εβδομάδες είχαν υποδεχθεί "μετά Βαΐων" τους βουλευτές του Σύριζα που είχαν υποσχεθεί ότι δε θα ιδιωτικοποιηθεί η Λάρκο.

Για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων, ο πρόεδρος της Λάρκο ενημέρωσε και επίσημα τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι κρίθηκαν παράνομες από την ΕΕ Ανταγωνισμού οπότε συνεχίζει να ισχύει το σχέδιο της τριχοτόμησης της εταιρίας ή θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να καταβάλλει τα 160 εκατομμύρια – ή να κλείσει η εταιρεία.

"Καθαρά υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση αλλά και η Διοίκηση  γιατί όχι μόνο  δεν κατάφεραν τίποτα, αλλά απέκρυψαν εδώ και τρεις μήνες το θέμα των κρατικών ενισχύσεων από τους εργαζόμενους. Ο κ. Σκουρλέτης που όταν τον επισκεφθήκαμε (01/2016) τα Σωματεία και του αναφέραμε  για τις κρατικές ενισχύσεις είπε ότι δεν υπάρχουν για την κυβέρνηση κρατικές ενισχύσεις . Τώρα πού βρέθηκαν; Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια", υπογράμμιζε τότε το σωματείο των εργαζομένων στη Λάρκο.

Οι ίδιοι απευθύνθηκαν τότε και στον πρωθυπουργό Τσίπρα, που τους είχε εξαπατήσει όπως και όλους τους Έλληνες, τους είχε υποσχεθεί τη δημιουργία φορέα ορυκτού πλούτου με προμετωπίδα τη Λάρκο. "Ξέρει ότι η ΛΑΡΚΟ κλείνει; Θα υπάρξει πολιτική βούληση να σωθεί η εταιρία ή θα πάει και η ΛΑΡΚΟ όπως το σκίσιμο του μνημονίου; Η ανυπαρξία των Διοικούντων και των κυβερνώντων δεν έχει τελειωμό και αυτό το συνδέουμε με το γεγονός ότι εδώ και 9 μήνες προσπαθούν να πάρουν τον ΦΠΑ και τον Ε.Φ.Κ δεν το καταφέρνουν" τονίζουν οι εργαζόμενοι της Λάρκο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα που δεν είναι κυβέρνηση έβγαλε ανακοίνωση για τη ΛΑΡΚΟ, εκτιμώντας ότι το σύστημα αλλά και η κοινή γνώμη έχουν κοντή μνήμη και δεν θυμούνται τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα λέγοντας : «Καταγγέλλουμε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την απαράδεκτη τροπολογία που οδηγεί σε μαζική απόλυση τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους».


Σε αυτήν την κοινή δήλωση προέβησαν χωρίς ίχνος ηθικής και ντροπής, με αφορμή τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση, η βουλευτής Β1′ Βορείου Τομέα Αθηνών και Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Οικονομικών, Εφη Αχτσιόγλου, ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, και ο βουλευτής Φθιώτιδας, αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων και εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σχετικό νομοσχέδιο, Γιάννης Σαρακιώτης.

Απλά φαιδροί χωρίς ίχνος ντροπής!!!!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου