Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Έλληνες βουλευτές έτρεψαν σε φυγή τον προκλητικό Χουλουσί Ακάρ

 


Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ από την Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης,  υπήρξε μια έντονή αντιπαράθεση μεταξύ του Χουλουσί Ακάρ και Ελλήνων βουλευτών(Λιβανός, Λοβέρδος, Τζάκρη και Βολουδάκης).

Κατά την ομιλία του ο Τούρκος υπουργός εκτός ατζέντας άρχισε να μιλάει για τα παραμύθια και την προπαγάνδα της Τουρκίας, παραμύθια όπως  για τα χωρικά ύδατα, την αποστρατικοποίηση των νησιών και κατηγόρησε και την Ελλάδα για την υποστήριξη της τρομοκρατίας. 

Αμέσως τότε οι Έλληνες βουλευτές του απάντησαν ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και ότι η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία. Επίσης οι  Έλληνες βουλευτές του είπαν πως «δεν μπορείτε να μιλάτε εσείς, ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών πολλών χωρών από την  στιγμή που έχετε εισβάλει στην Κύπρο και αμφισβητείται την κυριαρχία πολλών νησιών».

Ο Ακάρ ήταν στριμωγμένος και φανερά εκνευρισμένος στις ερωτήσεις των Ελλήνων βουλευτών οι οποίοι του ανέφεραν ακόμα «πώς είστε υπέρ μια νατοικής συμμαχίας όταν υπάρχει το casus belli και αυτή η εχθρική συμπεριφορά».

Οι διάλογοι αυτοί έγιναν για περίπου 12-13 λεπτά και συνεχίστηκαν και μετά την αποχώρηση του Τούρκου Υπουργού που αναγκάστηκε να τραπεί σε φυγή γιατί είδε ότι τα πράγματα σφίγγουν.

Στο επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και Ελλήνων βουλευτών κατά την συνεδρίαση της Υποεπιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε ο Σπήλιος Λιβανός.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο πρώην Υπουργός και βουλευτής της ΝΔ δήλωσε ότι ο Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι καταπατά το διεθνές δίκαιο και πως εκπαιδεύει τρομοκράτες. Επίσης ότι η Ελλάδα διέκοψε τον διάλογο ενώ η Τουρκία θέλει δήθεν να τον συνεχίσει.

Οι Έλληνες Βουλευτές του απάντησαν ότι δεν είναι δυνατόν η Τουρκία να πατεί σε δυο βάρκες , διατηρεί το casus belli , για γαλάζια πατρίδα ενώ διατηρεί τον κατοχικό στρατό στην Κύπρο.

Ο κ .Λιβανός επιβεβαίωσε ότι ο Ακάρ αφού ανταπάντησε στα Τουρκικά χάνοντας τα λόγια και την ψυχραιμία του στη συνεχεία αποχώρησε επικαλούμενους φόρτο εργασίας.

Ένταση υπήρξε και με τον Υπουργό Ενέργειας Ντονμέζ στον οποίο απάντησαν ο κύριος Λοβέρδος και η κυρία Τζάκρη.

«Είναι απολύτως απαράδεκτο η Τουρκία να απειλεί την Ελλάδα ότι, σε αυτήν την εξωφρενική βάση, θα θέσει θέμα κυριαρχίας νησιών» ανέφερε κατά την παρέμβασή της η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεοδώρα Τζάκρη κατά την συνεδρίαση της Υποεπιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ για την Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή στην Κωνσταντινούπολη.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου