Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Τοξικότητα ΣΥΡΙΖΑ δίχως όριο

 


Η πλήρης στήριξη της Κουμουνδούρου στον βουλευτή Γιάννη Μπουρνούς, που εν γνώσει του αποκάλυψε μυστικά εθνικής ασφάλειας στη Βουλή, παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γνωρίσει κανένα όριο στην προσπάθειά του να υλοποιήσει τη στρατηγική του με στόχο την επικράτηση χάους και τοξικότητας και ορίζοντα το φθινόπωρο.

Στα εθνικά θέματα, στην οικονομία, στην Υγεία, στην Παιδεία, σε όλα τα μείζονα ζητήματα που βρίσκεται πολύ πίσω από τη Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώκει να προκαλεί μικρές ή μεγάλες κρίσεις και αυτό είναι το επίκεντρο της προεκλογικής του στρατηγικής.

Μέρος του σχεδίου είναι και η βεβαιότητα Τσίπρα για πρόωρες κάλπες, ώστε να φανεί ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης λάβει μία τέτοια απόφαση, δεν θα το κάνει ως επιλογή, αλλά ως ανάγκη στην ατζέντα που δήθεν επιβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δύο μήνες μετά το Συνέδριό του και την εκλογή Τσίπρα από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, το μότο στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι «έχουμε τρεις μήνες για τη γενική αντεπίθεση».

Πολιτική εκμετάλλευση

Αυτό περιλαμβάνει απόσταση και καταγγελία των δημοσκοπήσεων που δείχνουν τους πολιτικούς συσχετισμούς, ακρίβεια στο επίκεντρο και πολιτική εκμετάλλευση κάθε μεγάλου ή μικρού θέματος μπορεί να μπει στην ατζέντα της καθημερινότητας. Φουλ επίθεση παντού, με μία μεγαλύτερη προσοχή στα εθνικά θέματα, όπου -όπως και συνέβη με την τελευταία δήλωση Τσίπρα- ο πρόεδρος θα εμφανίζεται θεσμικός και ενωτικός και από κάτω τα στελέχη (π.χ. Μπουρνούς) θα «οργιάζουν».

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι με αυτή τη στρατηγική θα πετύχουν το σκοπό τους, δηλαδή την ταχεία φθορά της κυβέρνησης που βρίσκεται εν μέσω πολλαπλών κρίσεων, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο κύμα της ακρίβειας κ.λπ.

Προτάσεις; Οι συνεχείς επικλήσεις είναι παραπλανητικές για την κοινή γνώμη. Αν πετύχει η πολιτική της «δολιοφθοράς» της κυβέρνησης, προτάσεις δεν χρειάζονται, είναι η κυρίαρχη άποψη στο επιτελείο Τσίπρα.

Συμμαχίες; Είναι κοινή η πεποίθηση ότι με το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής τα πράγματα δεν μπορούν να οδηγήσουν σε κοινή πορεία, άρα στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνεχής μάχη με τη Χαριλάου Τρικούπη στη λογική «ή εσύ ή εγώ» στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

«Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος»

Σε αυτό το κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση για τη ΛΑΡΚΟ, εκτιμώντας ότι το σύστημα αλλά και η κοινή γνώμη έχουν κοντή μνήμη και δεν θυμούνται τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Καταγγέλλουμε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει την απαράδεκτη τροπολογία που οδηγεί σε μαζική απόλυση τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ. Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα τους»,

Σε αυτήν την κοινή δήλωση προέβησαν, με αφορμή τροπολογία που προωθεί η κυβέρνηση, η βουλευτής Β1′ Βορείου Τομέα Αθηνών και Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ., Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Οικονομικών, Εφη Αχτσιόγλου, ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αλέξης Χαρίτσης, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελλος, και ο βουλευτής Φθιώτιδας, αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων και εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο σχετικό νομοσχέδιο, Γιάννης Σαρακιώτης.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου