Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

7 χρόνια απο το έγκλημα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τα capital controls


 

Εφτά χρόνια έχουν περάσει από το έγκλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που έπαιξε με την Ευρώπη και το μέλλον της Ελλάδας.

Ποιος δεν θυμάται το διάγγελμα του επικίνδυνου και ακατάλληλου πρώην ευτυχώς πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για δημοψήφισμα το 2015, με την παράλληλη επιβολή των capital controls.

Στις 27 Ιουνίου 2015, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο επικίνδυνος και ακατάλληλος τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε διάγγελμα του, ανακοίνωσε στους Έλληνες πολίτες πως θα γίνει δημοψήφισμα ως απάντηση στο τελεσίγραφο των Ευρωπαίων δανειστών.



Οι τράπεζες έκλεισαν, το χρηματιστήριο έκλεισε, επιβλήθηκαν capital controls. 

Εν τέλει επικράτησε το «ΟΧΙ» με ποσοστό 61,31% και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνοντας την αθλιότητα της και την ανικανότητα της, έκανε το «ΟΧΙ», «ΝΑΙ», με τον Αλέξη Τσίπρα, τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα στην ιστορία της Ελλάδας, να υπογράφει τελικά  το τρίτο Μνημόνιο, που ουσιαστικά είχε απορριφθεί από τους πολίτες.

Ποιος θα ξεχάσει τον Αλέξη Τσίπρα να κοροιδεύει και να εξαπατά τον Ελληνικό λαό λέγοντας «εδώ και 6 μήνες η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια μάχη μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας, προκειμένου να εφαρμόσει τη δική σας εντολή, της 25ης Γενάρη», την εντολή όπως τόνιζε «διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας για να τερματιστεί η λιτότητα και να επανέλθει στη χώρα μας η ευημερία και η κοινωνική δικαιοσύνη».

Κλείνοντας δείχνοντας το πόσο φαιδρός είναι, είπε ότι θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, όποιο και αν είναι αυτό:  «δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της δημοκρατικής σας επιλογής, όποιο και αν είναι αυτό και φυσικά επειδή είναι απατεώνας δεν το σεβάστηκε.

Ποιος θα ξεχάσει τις μεγάλες ουρές στα βενζινάδικα και στα ΑΤΜ που το 50% των 5.000 ΑΤΜ της χώρας τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης μετρητών.

Τα capital controls, επιβλήθηκαν το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουνίου με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε τα ξημερώματα της 29ης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι τράπεζες προχώρησαν σε αργία έως τις 20 Ιουλίου και το Χρηματιστήριο Αθηνών παρέμεινε κλειστό ως τις 3 Αυγούστου.




Η επικράτηση του «ΟΧΙ» έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, και μάλιστα τα καραγκιοζιλίκια βγήκαν στο Σύνταγμα και χόρευαν παραδοσιακούς χορούς.

Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας παρά το «ΟΧΙ» υπέγραψε το 3ο Μνημόνιο, λέγοντας ψέματα για ακόμα μία φορά εξαπατώντας τους πάντες και δείχνοντας το πόσο ακατάλληλος και επικίνδυνος είναι για την Ελλάδα.

Ποιος θα ξεχάσει την αθλιότητα του υπόδικου στο ειδικό δικαστήριο σήμερα Νίκου Παππά που είπε : Είναι μια καλή νύχτα, θα ξυπνήσει μια όμορφη μέρα για να αποφασίσει ο λαός αν αυτή η συμφωνία θα γίνει αποδεκτή. Θα ξημερώσει μία πολύ όμορφη μέρα.Καλώ τους ακραίους κύκλους να μην παίξουν με τη σταθερότητα του κοινού νομίσματος.Οποίος παίζει με ακραία σενάρια έχει ιστορική ευθύνη.Να μην παίζουν με  τις καταθέσεις και την ψυχραιμία των πολιτών.Η πρόταση είναι ασύμβατη με τη λαϊκή εντολή και το μέλλον της ανάπτυξης της Ελλάδας.Η Ευρώπη μπορεί να βρει τη λύση χωρίς το ΔΝΤ.

Από τις πρώτες μέρες μετά το δημοψήφισμα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπατούσαν και κορόιδευαν τους πολίτες λέγοντας ότι οι κεφαλαιακοί περιορισμοί ήταν παρένθεση, μια μικρή ανωμαλία που γρήγορα θα διορθωνόταν. Στις 17 Σεπτεμβρίου 2015 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωνε ότι στις αρχές 2016 θα υπάρξει άρση των capital controls. Λίγο μετά (20/12/15) μιλώντας στους Financial Times ξεφτιλιζόταν όπως κάνει πάντα, και εμφανιζόταν σίγουρος ότι η χώρα θα πάρει όλα τα εναπομείναντα capital controls έως τον Μάρτιο του 2016. Κατόπιν, τον Μάρτιο 2016, υποσχόταν ότι το αργότερο μέχρι το τέλος του 2016 τα capital controls θα τερματίζονταν.

Οι επιπτώσεις του εγκλήματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ 

Η μειωμένη ρευστότητα, το αυξημένο κόστος, αλλά και η γραφειοκρατική διαδικασία στην οποία υποβάλλονταν οι ελληνικές επιχειρήσεις προκειμένου να πραγματοποιήσουν εισαγωγές προϊόντων ή πρώτων υλών. 

Οι επιπτώσεις αυτές αποτελούσαν καθημερινό βαρίδι για τις επιχειρήσεις. 

Oι εξαγωγές μειώθηκαν από 26,2 δισ. ευρώ σε 21,9 δισ. και οι εισαγωγές από 47,1 σε 36,4 δισ. ευρώ σε μια διετία. 

Επλήγησαν κυρίως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

Πολλαπλσιάστηκαν τα λουκέτα, έχασαν τη δουλειά τους χιλιάδες άνθρωποι, εξαϋλώθηκε η μετοχική αξία των τραπεζών (40 δισ. ευρώ), υπέστησαν ζημιά το Δημόσιο και οι μικρομέτοχοί τους και επωμίστηκαν μεγάλο βάρος οι φορολογούμενοι, μειώθηκαν οι εισπράξεις από τη ναυτιλία, δέχθηκε πλήγμα το Χρηματιστήριο Αθηνών κ.ά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου