Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Ουκρανία: Νεκρός ο στρατιώτης Μιχαήλ του τάγματος Αζόφ υπερασπίζοντας την χώρα του.



Ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Σεργκέι Σουτένκο, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ1 επιβεβαίωσε ότι ο στρατιώτης Μιχαήλ του τάγματος Αζόφ σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης του Azovstal την περασμένη εβδομάδα.

Την είδηση έδωσε ήδη ο Γιώργος Κουβαράς, προαναγγέλλοντας, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1, τη συνέντευξη του Ουκρανού πρέσβη.

Ο Ελληνοουκρανός στρατιώτης είχε εμφανιστεί στις 7 Απριλίου στην ελληνική Βουλή, μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και είχε πει ότι συμμετείχε στην άμυνα της Μαριούπολης με το τάγμα Αζόφ.

«Ο παππούς μου τραυματίστηκε τρεις φορές από τους ναζί, εγώ μάχομαι με το τάγμα Αζόφ» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, με την παρουσία του στο ελληνικό Κοινοβούλιο να προκαλεί έντονες πολιτικές αντιδράσεις, κυρίως από ακροαριστερούς, αριστερούς και ακροαριστερούς φιλορώσους, που δεν κατάλαβαν ότι εκείνη την ώρα δεν ήταν μαχητής του τάγματος Αζόφ, αλλά ένας πατριώτης που πολεμούσε τον κατακτητή και προστάτευε την χώρα του απο τους Ρώσους ναζιστές του δικτάτορα Πούτιν.

Ανάμεσα σε αυτούς που πήγαν να κάνουν φαιδρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση με την εμφάνιση του στρατιώτη Μιχαήλ ήταν και ο ανέντιμος Αλέξης Τσίπρας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου