Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Δραστική μείωση της τιμής του ρεύματος για όλους

 


Η κυβέρνηση νιώθει την αγωνία και την αγανάκτηση του κόσμου και είναι έτοιμη για μία πολύ ουσιαστική παρέμβαση η οποία θα κάνει τρία πράγματα:

Επί της ουσίας θα δουν και οι επιχειρήσεις αυτή την ουσιαστική ενίσχυση και μάλιστα κάποιες επιχειρήσεις και πιο αναδρομικά σε ό,τι αφορά την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δεύτερον προφανώς και θα ισχύσουν τα μέτρα αυτά και τον Μάιο.

Τρίτον και πιο σημαντικό θα ανακοινώσει σύντομα ο πρωθυπουργός μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση, ένα εθνικό σχέδιο ανεξαρτήτως του τι θα γίνει στην Ευρώπη, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση στην τιμή του ρεύματος που θα πληρώνει ο πολίτης.

Αυτό που θα δει ο πολίτης και εκείνος που καταναλώνει πάνω από 300 kWh είναι μια πάρα πολύ ουσιαστική μείωση στην τιμή του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος σε σχέση με αυτήν που πλήρωνε πριν.


Θα υπάρξει ενίσχυση αποφασιστική, ουσιαστική και το πιο σημαντικό, με μεγάλο χρονικό ορίζοντα.

Θα ξέρει πλέον ο καθένας ότι αυτό που θα κάνουμε θα διαμορφώσει έναν χρονικό ορίζοντα αρκετά μεγάλο μέσα στον οποίο οι τιμές του ρεύματος θα είναι πολύ πιο προσιτές, πολύ πιο κανονικές, πιο κοντά σ' αυτά που γνωρίζαμε πριν ξεσπάσει αυτή η κρίση. Και πάλι δεν θα μηδενιστεί πλήρως το αποτύπωμα της αύξησης αλλά σε καμιά περίπτωση δεν θα έχουμε αυτό το πάρα πολύ δύσκολο, για τη μεγάλη πλειοψηφία επιχειρήσεων και νοικοκυριών, που ήταν πάνω από τις 300 kWh που αντιμετωπίζαμε μέχρι τώρα.

Η ενίσχυση θα είναι οριζόντια. Θα είναι για όλους και ενώ η πρώτη φάση της βοήθειας επικεντρώθηκε στους πιο αδύναμους και σ' αυτούς που ήταν μέχρι τις 300 kWh, η πραγματικότητα είναι ότι οι καταναλωτές πάνω από τις 300 kWh μάτωσαν το προηγούμενο διάστημα και αυτό ερχόμαστε τώρα να το αντιμετωπίσουμε ακόμη πιο αποφασιστικά.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου