Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία


 

Το Πεντάγωνο σχεδιάζει να παραγγείλει και να στείλει στην Ουκρανία 10 drones από το νεότερο μοντέλο Switchblade, τα οποία είναι εξοπλισμένα με κεφαλές καταστροφής τεθωρακισμένων, πέρα από τις παραδόσεις των drones της λιτότερο ισχυρής εκδοχής που είχαν ήδη ανακοινωθεί. Την είδηση μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές. 

Τα νέα Switchblade - 600 είναι μέρος της επιπλέον βοηθείας στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 300 εκατ. δολαρίων, που ανακοινώθηκε από το Πεντάγωνο την Παρασκευή. To νέο μοντέλο των Switchblade έχει δυνατότητα πτήσεις άνω των 24 μιλίων (39 χιλιομέτρων) για 40 λεπτά πριν επιτεθεί στον στόχο.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα προσφέρει επίσης στην Ουκρανία επιπλέον βοήθεια, αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων, για την ασφάλειά της, συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών συστημάτων, ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, o Τζον Κέρμπι, διευκρίνισε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε πως πρόκειται για «ανταπόκριση στην επείγουσα ανάγκη της Ουκρανίας για επιπλέον αντιαρματικούς πυραύλους Javelin, που έχουν προμηθεύσει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία και χρησιμοποιήθηκαν πολύ αποτελεσματικά για την άμυνα της χώρας» από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου