Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

9 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

 


Στις 9 μονάδες είναι η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πανελλαδική έρευνα της Interview για λογαριασμό της politic.gr.



Συγκεκριμένα, η ΝΔ βρίσκεται στο 30,9%,

ο ΣΥΡΙΖΑ στο 21,9%,

το ΚΙΝΑΛ είναι στο 14,5%,

το ΚΚΕ στο 6,5%, 

η Ελληνική Λύση στο 5,1% 

και το ΜέΡα 25 στο 3,1%.



Το 51% επιθυμεί τη διενέργεια των εθνικών εκλογών με την ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας σε αντίθεση με το 30% που επιθυμεί άμεσα τη διεξαγωγή εκλογών.

Ένα εύρημα της δημοσκόπησης που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι πλέον η πλειοψηφία (49%) ανησυχεί λιγότερο για τη νόσο covid-19 και μάλιστα το 64% δηλώνει πως είναι πολύ/αρκετά πιθανό να προβεί και σε τέταρτη δόση εμβολίου, αν το εισηγηθούν οι επιστήμονες.

Το μέτωπο της ακρίβειας είναι αυτό που ανησυχεί τους πολίτες και κάνει ζημιά στα ποσοστά της κυβέρνησης, με τον πληθωρισμό να εκτινάσσεται τον Μάρτιο στο 8%, οδηγεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των πολιτών –το 79% – να δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές στους λογαριασμούς ενέργειας και του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων. Στον αντίποδα, μόνο το 17% προτείνει επιδότηση των λογαριασμών, ως μέτρο για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών.

Ένα υψηλό ποσοστό της τάξης του 66% έχει περιορίσει τις αγορές βασικών προϊόντων και υπηρεσιών λόγω ανατιμήσεων. Το 85% δηλώνει ότι χρησιμοποιεί τη θέρμανση πιο φειδωλά σε σχέση με πέρσι και το 75% χρησιμοποιεί λιγότερο το αυτοκίνητό του μετά από το ράλι των ανατιμήσεων στα καύσιμα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου