Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

Το σοκαριστικό βίντεο που έδειξε ο Ζελένσκι στον ΟΗΕ


 

Τα εγκλήματα πολέμου του δικτάτορα Πούτιν, και των ναζιστικών στρατευμάτων της Ρωσίας κατέδειξε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσα από ένα βίντεο που προκαλεί αποτροπιασμό και ανατριχίλα σε όλη την παγκόσμια κοινότητα. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έδειξε, στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ βίντεο με πολύ σκληρά πλάνα ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της προεδρεύουσας του οργάνου αυτού.

Στο σύντομο βίντεο εικονίζονταν απανθρακωμένα και ακρωτηριασμένα πτώματα, ακόμη και παιδιών, από το Ιρπίν, την Ντιμέρκα, τη Μαριούπολη και την Μπούτσα.

Αυτές οι εικόνες είναι «φοβερές», είπε η πρέσβειρα της Βρετανίας Μπάρμπαρα Γούντγουορντ, δηλώνοντας «σκανδαλισμένη» από τα πλάνα που έδειχναν πτώματα ή μέλη των θυμάτων.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ


Τα Ηνωμένα Έθνη υπολογίζουν ότι περίπου 11 εκατομμύρια Ουκρανοί (πάνω από το ένα τέταρτο του πληθυσμού) έχουν εκτοπιστεί. Περισσότερα από 4 εκατομμύρια έφυγαν από τη χώρα. Ο Μάρτιν Γκρίφιθς, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ για τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις, είπε νωρίτερα ότι τουλάχιστον 1.430 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, μεταξύ των οποίων και 121 παιδιά. Σημείωσε όμως ότι κατά πάσα πιθανότητα οι αριθμοί αυτοί είναι πολύ χαμηλότεροι από τους πραγματικούς.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, «κατά παράβαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών», έχει συνέπειες σε 74 αναπτυσσόμενες χώρες, επηρεάζοντας 1,2 δισεκ. ανθρώπους, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κατά την έναρξη μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Η ανάλυσή μας δείχνει πως 74 αναπτυσσόμενες χώρες, με έναν συνολικό πληθυσμό 1,2 δισεκ. ανθρώπων, είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στην εκτίναξη των τιμών των τροφίμων, της ενέργειας και των λιπασμάτων», είπε ο Γ.Γ.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου