Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Τζόνσον: Δικτάτορας ο Πούτιν, βάρβαρη η ρωσική εισβολή

 


Βάρβαρη χαρακτήρισε τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας ξεκάθαρα σε διάγγελμά του πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι δικτάτορας.

«Οι χειρότεροι μας φόβοι έγιναν πραγματικότητα. Πρόκειται για επίθεση στη δημοκρατία σε διεθνή κλίμακα» ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός και τόνισε πως η επίθεση αυτή πρέπει να αποτύχει.

Όπως είπε, «η Ουκρανία δεν είναι κάποια μακρινή χώρα για την οποία γνωρίζουμε ελάχιστα, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη- είναι μια χώρα που για δεκαετίες απολαμβάνει ελευθερία και δημοκρατία. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να εξαφανιστεί αυτή η ελευθερία. Δεν μπορούμε και δεν θα κοιτάξουμε προς άλλη κατεύθυνση».

Ο κ. Τζόνσον προανήγγειλε μαζικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και εξέφρασε τη στήριξή του στον ουκρανικό λαό. Εξέφρασε επιπλέον την εκτίμηση ότι οι Ρώσοι πολίτες δεν πιστεύουν πως οι επιθέσεις γίνονται «στο όνομα τους», ενώ δήλωσε βέβαιος «η φλόγα της ελευθερίας θα λάμψει ξανά στην Ουκρανία».

«Θα κάνουμε, βεβαίως, τα πάντα για να διατηρήσουμε ασφαλή τη χώρα μας» τόνισε και σημείωσε ότι πρόκειται για μία κρίση που αφορά στο δικαίωμα μίας χώρας να επιλέγει το μέλλον της.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου