Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Κατάρριψη αεροσκάφους σε πολυκατοικία στο Κίεβο

 


Στο Κίεβο οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν ρωσικό αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη σε εννιαόροφη πολυκατοικία η οποία έπιασε φωτιά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από ουκρανικά μέσα τρία άτομα τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά. Δεν είναι σαφές εάν επρόκειτο για μαχητικό ή τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV).




Στο Κίεβο, ακούστηκαν τουλάχιστον δύο εκρήξεις, που σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, Αντόν Γκεραστσένκο, οφείλονταν στην αντιαεροπορική άμυνα, που άνοιξε πυρ εναντίον του ρωσικού αεροσκάφους. Νωρίτερα, ο ίδιος απέδωσε τις εκρήξεις σε ρωσικά πυραυλικά πλήγματα.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι 137 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Παράλληλα, η ουκρανική συνοριοφυλακή ανέφερε πως βομβαρδίστηκε με πύραυλο θέση της στη νοτιοανατολική περιφέρεια Ζαπορίζια και ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Την πρώτη ημέρα της εισβολής, το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αντόνοφ στην Γκοστομέλ, επί θύραις του Κιέβου, δέχθηκε επίθεση από ρωσικές δυνάμεις που μεταφέρθηκαν εκεί με ελικόπτερα, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, που διαβεβαίωσαν ότι η έφοδος αποκρούστηκε.

Ρωσοι σαμποτέρ έχουν εισβάλει στο Κίεβο και η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες του να τηρήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο Ζελένσκι διαπίστωσε ακόμη πως η χώρα του έχει «αφεθεί μόνη» αντιμέτωπη με τον ρωσικό στρατό, 

«Ποιος είναι έτοιμος να πολεμήσει μαζί μας; Δεν βλέπω κανέναν. Ποιος είναι διατεθειμένος να δώσει στην Ουκρανία την εγγύηση για την εισδοχή της στο NATO; Όλοι φοβούνται», ανέφερε  κατά τη διάρκεια μαγνητοσκοπημένου διαγγέλματός του.

Την ίδια ώρα, η Μόσχα δηλώνει πρόθυμη να διαπραγματευτεί τους όρους παράδοσης με το Κίεβο δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου