Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Η Θάνου τα ρίχνει στην φίλη της και λέει ότι μόλις την γνώριζε

 


Με απίστευτο θράσος η συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Βασιλική Θάνου και πρώην δικαστικός, τα ρίχνει όλα στην φίλη της και μιλάει για απλή γνωριμία με τη Δ.Μ., μιλώντας σε συνέντευξή της, αναφερόμενη στην αποκάλυψη-ντοκουμέντο του iefimerida.gr με το ηχητικό του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Ακούστε το ηχητικό

Απαντώντας στις αποκαλύψεις, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, σε τηλεφωνική συνέντευξή της στο Kontra Channel, επανέλαβε ότι «κάποιοι θέλησαν να εξυπηρετήσουν την κυβέρνηση για να αλλάξουν την ατζέντα της καθημερινότητας από τα προβλήματα του κόσμου» και πως «επάνω στο νεκρό Βγενόπουλο αναμασούν μια συκοφαντία».

Η Βασιλική Θάνου επιβεβαίωσε ότι γνώριζε την εν λόγω επιχειρηματία. «Τη γνώρισα τυχαία, είχα μια απλή γνωριμία μαζί της. Τη γνώρισα σε μια κοινωνική εκδήλωση και επειδή είχε μια προσωπική της υπόθεση με τον πρώην σύζυγό της για το διαζύγιο και τη διατροφή των παιδιών της, ζήτησε τη νομική συνδρομή μου. Ήρθε 2-3 φορές στο γραφείο μου, αυτό ήταν όλο. Προφανώς αυτή τη γνωριμία τη χρησιμοποίησε για να πει στον Βγενόπουλο ότι έχει σχέσεις μαζί μου».

Καταθέτοντας τη δική της οπτική, η κυρία Θάνου είπε: «Όταν πλησίασε πολύ η Δικαιοσύνη στον Βγενόπουλο -γιατί δεν ήταν καμία ''λευκή περιστερά'' ο Βγενόπουλος- ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη, και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ως υπεύθυνος για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος. Οταν είδε ότι δεν θα απέφευγε τις κατηγορίες, επινόησε τις κατηγορίες εις βάρος μου, ότι δήθεν μια κυρία Δ.Μ. μεσολαβούσε εκ μέρους μου».

Επίσης, η Β. Θάνου υποστήριξε ότι το ηχητικό, το οποίο άκουσε, είναι στην ουσία ένας «μονόλογος Βγενόπουλου», ο οποίος προσπαθούσε να «αποσπάσει μια ομολογία της Δ.Μ., την πίεζε να με εμπλέξει στην υπόθεση».

«Περιέργως, δεν κατατέθηκε τότε αυτό το ηχητικό» είπε η κα Θάνου, και πρόσθεσε ότι ο τότε συνήγορος Βγενόπουλου, ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «μερικούς μήνες αργότερα είπε ότι ο πελάτης του δεν στρέφεται κατά της Θάνου αλλά κατά της Δ.Μ., η οποία είναι μια απατεώνισσα». «Απορώ πώς ο Βγενόπουλος πίστεψε τη Δ.Μ., έστω και πρόσκαιρα. Πιστεύω ότι κατάλαβε ο Βγενόπουλος ότι η γυναίκα αυτή τον κορόιδευε», υποστήριξε.

Απαντώντας στις αιτιάσεις της ΝΔ, η Β. Θάνου σημείωσε: «Η ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν έχω καμία εμπλοκή ούτε στη συγκεκριμένη υπόθεση ούτε σε καμία άλλη. Αντίθετα, επί θητείας μου στον Άρειο Πάγο προχώρησαν πολλές υποθέσεις διαφθοράς, όπως του Τσοχατζόπουλου, του Ερυθρού Σταυρού κ.λπ. Δηλαδή, η πορεία μου είναι να υπάρχει διαφάνεια και η διαπλοκή να τιμωρείται».

Κατά τη Βασιλική Θάνου, «η ΝΔ προσπαθεί να ξανανοίξει η υπόθεση για να κάνει θόρυβο. Γιατί ξαφνικά τώρα ανασύρεται; Πού ήταν επί 6 χρόνια το ηχητικό; Το ότι την έβγαλαν τώρα μιλάει από μόνο του. Τα ίδια, που λέει στην κασέτα, είπε ο Βγενόπουλος στην κατάθεσή του στον Άρειο Πάγο, που έκλεισε την υπόθεση αφού τη διερεύνησε».

Ερωτηθείσα εάν θέλει αναψηλάφηση της υπόθεσης για να μην αιωρούνται σκιές εις βάρος της, απάντησε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα, αλλά είναι προφανές ότι γίνεται για αποπροσανατολισμό».

Απαντώντας επίσης στη σκληρή κριτική της ΝΔ για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, είπε ότι τηρήθηκαν όλες οι δικονομικές διαδικασίες, κλήθηκαν όλοι οι μάρτυρες και κατέθεσαν και έπειτα από αυτό αρχειοθετήθηκε η υπόθεση.

Η Βασιλική Θάνου επικαλέστηκε επίσης την κατάθεση Βγενόπουλου, όπου ανέφερε ότι η Δ.Μ. αντάλλασσε μηνύματα με την ίδια. Όπως είπε η πρώην πρόεδρος του Α. Πάγου, τότε τον είχε ρωτήσει ο εισαγγελέας αν ζήτησε από την επιχειρηματία Δ.Μ. να δει τα μηνύματα που έστελνε η κα Θάνου, αλλά εκείνος είχε απαντήσει αρνητικά, επειδή αισθάνθηκε ότι θα την προσέβαλε και θα έχανε την εμπιστοσύνη της. Όπως είπε η Β. Θάνου, τότε είχε πει στον εισαγγελέα «ανοίξτε το τηλέφωνό μου, και το κινητό και το σταθερό, γιατί δεν έχω καμία επικοινωνία με αυτή την κυρία».

Η κυρία Θάνου, κληθείσα να διευκρινίσει τι εννοεί στη δήλωσή της με τη φράση ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της, είπε ότι δεν έχει κατασταλάξει πώς θα διαχειριστεί το ζήτημα και εναντίον ποίων θα κινηθεί.

Η δικαιοσύνη τελικά θα έχει τον πρώτο λόγο, όπως και η κατάθεση αυτής της Δ.Μ. που η Θάνου της τα φορτώνει όλα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου