Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Ολοκληρώθηκε o διαγωνισμός για το Ultra Fast Broadband

 

Εντός του 2022 αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου Ultra - Fast Broadband για την απόκτηση της δυνατότητας πρόσβασης στο διαδίκτυο με υπερ-υψηλή ταχύτητα (100 Mbps/1 Gbps) περιοχών της χώρας, καθώς ολοκληρώθηκε ο σχετικός διαγωνισμός. Προσωρινοί ανάδοχοι κηρύχθηκαν ο ΟΤΕ και η κοινοπραξία Τέρνα Ενεργειακή – GRID. Μέσω των υποδομών που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου, εκτιμάται ότι:

Περισσότερα από 837.500 νοικοκυριά και επιχειρήσεις (άνω του 18% του συνόλου της χώρας) θα αποκτήσουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο με υπερ-υψηλή ταχύτητα (100 Mbps / 1 Gbps).

Επιπλέον, 10.300 δημόσια κτίρια (σχολεία, κέντρα υγείας, ΚΕΠ, κλπ.) θα συνδεθούν στο διαδίκτυο με συμμετρικές ταχύτητες 1 Gbps.

Το Ultra-Fast Broadband αποτελεί ένα από τα πιο κομβικά βήματα για την αναβάθμιση της συνδεσιμότητας σε όλη την επικράτεια. Στόχος μας είναι να επιταχύνουμε την “αποχαλκοποίηση” των δικτύων, ώστε να εξασφαλίσουμε ταχύτερες και πιο αξιόπιστες συνδέσεις για όλους τους πολίτες, σε οποιοδήποτε σημείο της χώρας και αν βρίσκονται. Με έργα όπως το Ultra-Fast Broadband και με τις ιδιωτικές επενδύσεις που διαρκώς ανακοινώνονται στον χώρο των τηλεπικοινωνιών, πλησιάζουμε αυξανόμενα στον ευρωπαϊκό στόχο.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου