Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Δένδιας : «Δεν δικαιούται η Τουρκία να μιλά για τα ανθρώπινα δικαιώματα»


 

Σε δήλωση του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της επίσκεψής του στη Ρώμη, αλλά και στη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Με την δήλωσή του αυτή, ο Νίκος Δένδιας δίνει μια ξεκάθαρη απάντηση στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου για το μεταναστευτικό, μετά τη συνάντησή του με τον Φινλανδό ομόλογό του, ο κύριος Δένδιας υπογράμμισε:

«Δεν έχω διαβάσει τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού και θα τηλεφωνήσω στον φίλο και ομόλογό μου, για να μου πει τι του είπε ο Τούρκος υπουργός. Όμως, θέλω να είμαι σαφής: το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η Ελλάδα, είναι διδάγματα και διδαχές από την Τουρκία για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για χειρισμό του μεταναστευτικού. Η Τουρκία -επαναλαμβάνω η Τουρκία- είναι αυτή η οποία εργαλειοποίησε το μεταναστευτικό και χρησιμοποίησε τους μετανάστες σαν όπλο εκβιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας. “Δεν δικαιούται, λοιπόν, διά να ομιλεί“, για να θυμίσουμε μια παλιά φράση».

Δείτε την δήλωση που έκανε ο Νίκος Δένδιας





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου