Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Ποιος είναι ο 25χρονος που παραδόθηκε για τη δολοφονία του Άλκη -Από γνωστή οικογένεια της Τήνου

 


Δύσκολες ώρες περνά η οικογένεια του 25χρονου Αλέξανδρου Βελαλόπουλου, ο οποίος παραδόθηκε χθες για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Ο 25χρονος προέρχεται από γνωστή οικογένεια της Τήνου και είχε φύγει από το νησί πριν από αρκετά χρόνια, για να φοιτήσει σε σχολή μαγειρικής στην Αθήνα.

Η μητέρα του, Βαλεντίνα Γαβριελάτου, ήταν πρόεδρος του Κέντρου Υγείας του νησιού και αναπληρώτρια συντονίστρια της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες, ενώ ο πατέρας του εργαζόταν στο παρελθόν στην Παναγία της Τήνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο 25χρονος σε πολύ νεαρή ηλικία έμπλεξε με τους οργανωμένους οπαδούς και τον κόσμο των τοξικών ουσιών και αναγκάστηκε να φύγει για τη Θεσσαλονίκη, καθώς αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα. Ο πατέρας του εκείνη την περίοδο υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με συγγενείς, από τη «στεναχώρια» του.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο νησί στο πλαίσιο των ερευνών για τους συμμετέχοντες στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, οι γονείς σε κατάσταση σοκ περίμεναν υπομονετικά στο σπίτι τους να τους καλέσει στο τηλέφωνο ο 25χρονος. Όταν ο νεαρός τηλεφώνησε, του είπαν να παραδοθεί, πράγμα που στη συνέχεια έκανε.

Τελικά ο 25χρονος παραδόθηκε στις Αρχές το μεσημέρι της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου, πηγαίνοντας με τη δικηγόρο του στην ανακρίτρια.

Αρνείται τις κατηγορίες ο Βελαλόπουλος

Στην κατάθεσή του, αστυνομικός για την αιματηρή επίθεση στην οδό Γαζή στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου ο 19χρονος Άλκης δολοφονήθηκε από τη συμμορία των χούλιγκαν, αναφερόμενος στον Α.Β. τόνισε ότι, όπως προέκυψε, τυγχάνει σεσημασμένος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Σημειώνεται πως ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο ποιο ρόλο είχε ο 25χρονος στη δολοφονική επίθεση στην περιοχή Χαριλάου εναντίον του Άλκη Καμπανού και των φίλων του.

Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ενώπιον των αρχών. «Θέλησα να παραδοθώ στις αρχές μόνος μου και αυτό νομίζω ότι πρέπει να εκτιμηθεί. Ήμουν στο περιστατικό και πήγα στο σημείο με τους άλλους συλληφθένετες αλλά δεν συμμετείχα στην ανθρωποκτονία», φέρεται να υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τον 25χρονο

Σε ανακοίνωσή της, μετά την παράδοση του 25χρονου, η αστυνομία ανέφερε χθες: «Σε συνέχεια των προηγούμενων ανακοινώσεών μας, για υπόθεση που αφορά στην ανθρωποκτονία 19χρονου ημεδαπού, που έλαβε χώρα την 01-02-2022, στην περιοχή Χαριλάου, ανακοινώνεται ότι μεσημβρινές ώρες σήμερα εμφανίσθηκε αυτοβούλως στις ανακριτικές αρχές και συνελήφθη, δυνάμει του ήδη εκδοθέντος εντάλματος, 25χρονος ημεδαπός».

Στον ανακριτή σήμερα τρεις από τους 10 συλληφθέντες

Σήμερα, την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση θα περάσουν τρεις εκ των συλληφθέντων, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο (Πέμπτη) και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Πρόκειται για τους οκτώ που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, με εντάλματα που ενεργοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.


iefimerida



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου