Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Προϋπολογισμός με πρόσθετες μειώσεις φόρων


 

Ξεκίνησε στη Βουλή και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο η συζήτηση του Προϋπολογισμού για το 2022. Για μια ακόμη φορά θα αναδειχθεί η αναπτυξιακή, κοινωνική και προοδευτική κατεύθυνση της  κυβερνητικής πολιτικής.  Η κυβέρνηση κάνει πράξει τις βασικές της προτεραιότητες, τις βασικές της στοχεύσεις:

Για δυναμική ανάπτυξη σε ολόκληρη τη χώρα που αποδίδει καρπούς σε όλους τους Έλληνες.

Σε ένα Κράτος που κάνει άλματα στον ψηφιακό μετασχηματισμό -ο πολίτης το βλέπει, το παρατηρεί- που περιορίζει δραστικά τη γραφειοκρατία και που βρίσκεται κοντά του, δίπλα του.

Για ένα προστατευτικό «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας με στοχευμένες δράσεις, με ουσιαστικές πολιτικές υποστήριξης υπέρ των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.

Ο νέος Προϋπολογισμός, όπως άλλωστε και ο προηγούμενος, δεν περιλαμβάνει νέους φόρους, αντίθετα περιλαμβάνει πρόσθετες μειώσεις φόρων και άλλα κίνητρα. Για παράδειγμα περιλαμβάνει: 


Την εφαρμογή του προγράμματος «Πρώτο Ένσημο» που αφορά νέους από 18 έως 29 ετών χωρίς προηγούμενη εργασιακή εμπειρία, οι οποίοι  θα λαμβάνουν 1.200 ευρώ για τους πρώτους έξι μήνες απασχόλησης, εκ των οποίων το 50% αποτελεί επιδότηση μισθολογικού κόστους και το 50% προσαύξηση μισθού.

Την επέκταση του προγράμματος των 100.000 νέων θέσεων εργασίας, με επιπλέον 50.000 νέες θέσεις. 

Την κατάργηση -που ήδη ισχύει από την 1η Οκτωβρίου 2021- του φόρου  για  γονικές παροχές και δωρεές έως 800.000 ευρώ.

Τη μείωση του τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας από 12% έως 20% που είναι σήμερα στο 10% και την πλήρη κατάργησή του για νέους έως 29 ετών.

Την επέκταση της χορήγησης στεγαστικού επιδόματος για τους σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ.

Την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης σε νέους αγρότες και αγρότες που συμμετέχουν σε συνεταιριστικά ή συνεργατικά σχήματα.

Τη μείωση -που άρχισε από την 1η Οκτωβρίου- του Φ.Π.Α. των ζωοτροφών από το 13% στο 6%.

Τη μείωση του φόρου νομικών προσώπων από το 24% στο 22%.

Γενναία και πολύ σημαντικά κίνητρα για συνενώσεις και συνεργασίες μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της έκπτωσης του φόρου.

Τη χορήγηση προσαυξημένης έκπτωσης για δαπάνες που αφορούν την πράσινη οικονομία, την ενέργεια και την ψηφιοποίηση.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου