Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Freedom Pass: Εξάμηνη παράταση για τη χρήση του voucher -Ποιοι δικαιούνται τα 150 ευρώ

 


Εξάμηνη παράταση στο χρονικό περιθώριο για τη χρήση του Freedom Pass, δηλαδή του voucher των 150 ευρώ που εξασφάλιζε ο εμβολιασμός, αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία.

Βάσει της ισχύουσας απόφασης για το Freedom Pass, η ψηφιακή – χρεωστική κάρτα θα παρέμενε ενεργοποιημένη έως την 31η Δεκεμβρίου 2021, κάτι που θα σήμαινε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2022, όποιος δεν είχε κάνει χρήση του ποσού θα τα έχανε και τα χρήματα θα επέστρεφαν στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με ΚΥΑ δόθηκε εξάμηνη παράταση, ούτως ώστε το Freedom Pass να μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως τις 31 Ιουνίου 2022. Το χρηματικό ποσό μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από το δικαιούχοι για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών και δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο εκτός των ανωτέρω ή η ανάληψή του.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του Freedom Pass και των 150 ευρώ είναι νέοι 18 έως 25 ετών που κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Μέχρι στιγμής, δεν έχει αποφασιστεί αν θα δοθεί παράταση και στην προθεσμία για τον εμβολιασμό 

Το Freedom Pass είναι μια ψηφιακή χρεωστική κάρτα αξίας 150€ που προορίζεται για αγορές σε συγκεκριμένες ελληνικές επιχειρήσεις του τουριστικού και πολιτιστικού κλάδου. Έτσι, κάθε δικαιούχος θα μπορεί να πληρώνει για προϊόντα και υπηρεσίες απλά «σκανάροντας» στο ταμείο το κινητό του τηλέφωνο εάν πρόκειται για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα είτε εισάγοντας τα στοιχεία της κάρτας σε e-shop εάν πρόκειται για ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ποιοι είναι δικαιούχοι;

Όλοι οι νέοι 18-25 ετών, δηλαδή όσοι γεννήθηκαν από 1/1/1996 έως 31/12/2003, δικαιούνται να εκδώσουν το Freedom Pass. Μόνη προϋπόθεση είναι να έχουν ολοκληρώσει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολιασμού τους κατά της Covid-19. 

Πώς εκδίδω το Freedom Pass;

To Freedom Pass εκδίδεται με αίτηση που υποβάλλεται ψηφιακά, μέσω του freedompass.gov.gr. Για να εισέλθετε στην πλατφόρμα θα χρειαστείτε οι κωδικοί σας στο Taxisnet. Η αίτηση πραγματοποιείται σε λίγα βήματα, εισάγοντας και επιβεβαιώνοντας τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και το email σας. Αν κάποιος δεν διαθέτει κωδικούς Taxisnet ή απορρίπτεται η αίτηση του λόγω ασυμφωνίας στοιχείων, η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί και μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Την επόμενη ημέρα, λαμβάνετε SMS και email για την ενεργοποίηση της κάρτας και τις οδηγίες χρήσης της.

Πού και πως το χρησιμοποιώ;

Το Freedom Pass μπορεί να αξιοποιηθεί για αγορές εντός Ελλάδας σε επιχειρήσεις με το σήμα των VISA ή MasterCard που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, πολιτισμού και μεταφορών. Η χρήση της μπορεί να αφορά σε μία ή περισσότερες πληρωμές, για μέρος ή για το σύνολο του ποσού για το προϊόν ή την υπηρεσία που επιθυμεί να αποκτήσετε. Το Freedom Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για ηλεκτρονικές συναλλαγές, είτε για συναλλαγές σε φυσικά καταστήματα με χρήση ψηφιακών πορτοφολιών Apple Pay (για συσκευές iOS ) ή Google Pay (για συσκευές Android).



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου