Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Κοινό μέτωπο Κυβέρνησης και Εκκλησίας για τον εμβολιασμό

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη χθες και μίλησε στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μετά το τέλος της συνεδρίασης εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι:

Κοινή διαπίστωση του Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου αποτέλεσε η ανάγκη να επιδειχθεί ιδιαίτερη προσοχή και επιμονή στη γενική προσπάθεια για τον καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχει χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Πολιτεία και Εκκλησία, πάντα στο πλαίσιο των διακριτών ρόλων και αρμοδιοτήτων τους, αντιμετωπίζουν όχι μόνο την πανδημία, αλλά και όσους την εργαλειοποιούν, αναζητώντας ή ακόμη και υποδαυλίζοντας εντάσεις στις σχέσεις μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη μεταρρύθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Έθεσε τα ζητήματα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας και του νομοθετικού εξορθολογισμού και επικαιροποίησης του πλαισίου του 1945, που αφορά στους Κληρικούς. Τόνισε ότι αυτό ουδεμία επιπλέον πρόσληψη, πέραν των τακτικών και κατ’ έτος προγραμματισμένων, συνεπάγεται, ουδεμίας μορφής μονιμοποίηση, και ως εκ τούτου ουδέν πρόσθετο δημοσιονομικό βάρος.

Ο Πρωθυπουργός έκανε απολογισμό των σημαντικών αλλαγών που προώθησε η Κυβέρνηση έως τώρα για την επίλυση προβλημάτων που ταλάνιζαν την Εκκλησία για πολλά χρόνια και συνεχάρη τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο για την υποστήριξη της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου