Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Η μαφία του Πειραιά και η κτηνωδία με τις κυνομαχίες κακοποιώντας εκτός από ανθρώπους και ζώα



Εκβιασμοί για χρηματικά ποσά, ξυλοδαρμοί και κακοποίηση, ακόμη και σκύλων, στον βωμό του παράνομου πλουτισμού, συνθέτουν την εικόνα εγκληματικότητας της οργάνωσης, που αποτελούνταν από αδίστακτα κτήνη.

Η ογκώδη δικογραφία με πλήθος εγκληματικών πράξεων περιλαμβάνει, εκτός από την κακοποίηση ανθρώπων και την διοργάνωση κυνομαχιών. Η κακοποιοί της οργάνωσης, είχαν παράνομα εκτροφεία, όπου εκπαίδευαν σκυλιά ράτσας pitbull και τα κακοποιούσαν οδηγώντας πολλά στον θάνατο.

Αυτή ήταν μία από τις πηγές παράνομων εσόδων για την οργάνωση οι κυνομαχίες. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, μέλος της ομάδας πραγματοποίησε πλήθος τηλεφωνικών συνομιλιών από τις οποίες προέκυψε ότι συμμετέχει σε οργάνωση που δραστηριοποιείται σε αγώνες κυνομαχίας. Όσον αφορά ειδικότερα στη δράση του, διοργάνωνε και συμμετείχε σε αγώνες κυνομαχιών καθώς και προέβαινε στην παραγωγή σκυλιών ράτσας pitbull με τα οποία είτε έπαιρνε μερος σε κυνομαχίες είτε τα πουλούσε σε επίδοξους ιδιοκτήτες σκύλων που έμπαιναν σε κυνομαχιες.

Σε αποθήκη, μάλιστα, στο Πέραμα ο δράστης είχε διαμορφώσει κατάλληλο χώρο, όπου εξέτρεφε δέκα - περίπου - σκυλιά κυνομαχίας.



Τα σκυλιά συμμετείχαν, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, σε προσομοίωση κυνομαχίας προκειμένου να διαπιστωθούν τα ψυχικά τους αποθέματα, η επιθετικότητα, η ποιότητα του παιχνιδιού, η στρατηγική τους, η δύναμη του δαγκώματος, η βλάβη που μπορούν να προξενήσουν καθώς και τα σημεία του σώματος του αντίπαλου σκύλου στα οποία επιτίθενται.

Ο κάθε αγώνας κυνομαχίας, όπως διαπιστώνεται από τη δικογραφία, πραγματοποιείται έναντι στοιχήματος, το ύψος του οποίου δεν μπορεί να εξακριβωθεί ενώ καταβάλλεται από τους συμμετέχοντες σχετική προκαταβολή ώστε σε περίπτωση που ο αγώνας ακυρωθεί με ευθύνη ενός συμμετέχοντος, ο άλλος να αποζημιώνεται.

Κατά τη διάρκεια των κυνομαχιών μπορεί να προκληθεί ακόμη και ο θάνατος σκύλου, γεγονός το οποίο μαρτυρά το κτηνώδες της υπόθεσης.

Όπως, ακόμη, αποκαλύφθηκε, ο ένας κατηγορούμενος κακοποιός είχε προβεί σε απειλές κατά φιλοζωικών ομάδων, εκφοβίζοντάς τους.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου