Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Νέο κρούσμα με αρνητή καθηγητή σε σχολείο- Δεν προσκόμιζε τα πιστοποιητικά

 


Ακόμη ένα περιστατικό με καθηγητή αρνητή του κορωνοϊού σε σχολείο της Θεσσαλονίκης έρχεται να προστεθεί στη λίστα με εκείνους που εξακολουθούν αμετανόητοι να μην τηρούν τα μέτρα προστασίας και να προκαλούν πονοκέφαλο στις υγειονομικές αρχές.

Όπως αναφέρει το thesstoday.gr, πρόκειται για καθηγητή Γυμνασίου σε σχολείο της ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο οποίος με τις -λίγο πολύ- γνωστές… τακτικές των αρνητών του κορωνοϊού, των εμβολίων και των υγειονομικών μέτρων έθεσε εαυτόν εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρώτο 15νθήμερο της νέας χρονιάς όλα κυλούσαν ομαλά. Ωστόσο, στις αρχές Οκτωβρίου -οπότε ο πυρήνας αρνητών έκανε την εμφάνισή του στα σχολεία- ο εν λόγω καθηγητής παρουσίασε σημάδια αλλαγής στη συμπεριφορά του, υιοθετώντας απόψεις κατά των εμβολίων και των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό. Παρά τις συστάσεις που δέχθηκε από τη διεύθυνση και παρά το γεγονός ότι είχε νοσήσει με κορωνοϊό, αρνιόταν να προσκομίσει τα απαραίτητα υγειονομικά έγγραφα (είτε πιστοποιητικό νόσησης, είτε rapid test) ώστε να κάνει το μάθημά του κανονικά, με συνέπεια από τα μέσα Νοεμβρίου οι μαθητές του να μένουν με ελλείψεις στο μάθημά του.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Χαράλαμπος Τσεκούρας τόνισε στο ThessToday.gr ότι μετά τις καταγγελίες απομακρύνθηκε πριν από δύο ημέρες τελείως από το σχολείο, ενώ εξέφρασε την ανάγκη για άμεση κάλυψη της θέσης του. «Έχουμε κάνει καταγγελία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η οποία κοινοποιήθηκε μέχρι το γραφείο της κ. Κεραμέως και του πρωθυπουργού. Δεν μας ενδιαφέρουν οι απόψεις αυτού του ανθρώπου», σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «εμείς θέλουμε καθηγητή για να κάνει μάθημα τα παιδιά μας, τα οποία εδώ και καιρό είναι πίσω στην ύλη για τον συγκεκριμένο λόγο».

Όπως συνεχίζει ο κ. Τσεκούρας, «ο προβληματισμός μας είναι που έχουν χαθεί αρκετές ώρες φοίτησης από το μάθημά του», ενώ, όπως υποστηρίζει «στην αρχή δεν αντιμετωπίζαμε προβλήματα. Αυτά πρωτοεμφανίστηκαν μετά από 15 μέρες το άνοιγμα των σχολείων. Έχω πληροφορηθεί για πάρα πολλά που έχει πει για τα εμβόλια και τον κορωνοϊό, αλλά δεν τα γνωρίζω αναλυτικά. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι πριν από δύο ημέρες απομακρύνθηκε εκτός του χώρου του Γυμνασίου».

Ο προβληματισμός τον γονέων, σύμφωνα με τον κ. Τσεκούρα, είναι το πότε θα καλυφθεί το κενό του καθηγητή. Από την άλλη πλευρά, πηγές του σχολείου επισημαίνουν στο ThessToday.gr ότι το ζήτημα του εκπαιδευτικού έχει ήδη μεταφερθεί εγγράφως στους αρμόδιους προϊσταμένους και μάλιστα, βρίσκεται σε προχωρημένη διαδικασία, ενώ υπογραμμίζουν ότι πιθανότατα θα καλυφθεί το κενό του. Επίσης, δηλώνουν ότι νοιάζονται για τα παιδιά -όπως νοιάζονται και οι γονείς- και για τον λόγο αυτόν, κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή για την επίλυση του ζητήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συλλέξει το ThessToday.gr, ο εν λόγω εκπαιδευτικός μετατέθηκε πρόσφατα στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο, απερχόμενος από άλλες εκπαιδευτικές δομές, όπου και εκεί προκαλούσε αντίστοιχα προβλήματα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου