Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

O αποτυχημένος, απαξιωμένος και απομονωμένος Ερντογάν παραδέχτηκε ότι η Ελλάδα τον στρίμωξε


 

Όπως πήγε στην σύνοδο G20, ο Ερντογάν, σίγουρα δεν έφυγε. Και αυτό γιατί πήγε με αυτοπεποίθηση, και έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι, γιατί κατάλαβε ότι δεν τον υπολογίζουν όπως παλιά, και αναγκάστηκε μετά την απαξίωση, να μην πάει ούτε στην σημαντική σύνοδο COP26 για το κλίμα στη Γλασκώβη,

Το χειρότερο του είναι ότι η Ελλάδα είναι πλέον υπολογίσιμη και σοβαρή χώρα διεθνώς και αυτό δεν μπορεί να το χωνέψει.

Αφού είχε φάει το χαστούκι από τον Μπάιντεν για τα F16 που δεν πρόκειται ποτέ να τα αποκτήσει, ο απαξιωμένος Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφασή του να μην παραστεί στην ιδιαίτερα σημαντική σύνοδο COP26 για το κλίμα στη Γλασκώβη, γιατί, όπως υποστήριξε, η Βρετανία δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της Άγκυρας για την ασφάλειά του και δεν του παρείχε ασφάλεια με αυτή που προσφέρει στον Αμερικανό πρόεδρο.

«Όταν οι απαιτήσεις μας δεν ικανοποιήθηκαν, αποφασίσαμε να μην πάμε στη Γλασκώβη» είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους. Ωστόσο συμπλήρωσε ότι πέραν του ζητήματος της ασφάλειας, υπήρχαν αιτήματα και για την εικόνα της χώρας του. 

Ο δείχνοντας το πόσο στριμωγμένος είναι ο Ερντογάν, ισχυρίστηκε ότι διαμαρτυρήθηκε στους προέδρους των ΗΠΑ και της Γαλλίας ότι η εγκατάσταση στρατιωτικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη, κοντά στα τουρκικά σύνορα «αναστατώνει σοβαρά» την Άγκυρα. Μάλιστα, στον Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την πώληση των Rafale στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος του είπε ότι η Αθήνα «έχει χρήματα», με τον Ερντογάν να του απαντά όπως κάνουν οι κουτσομπόλες της γειτονιάς, λέγοντας ότι «σε ξεγελάνε», αφήνοντας άφωνο τον Μακρόν με την φαιδρότητα του.

Η αθλιότητα του Τούρκου έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί και να προειδοποιήσει τον Μακρόν λέγοντας «Πρόσεξε σε κοροϊδεύουν, αυτοί δεν έχουν χρήματα. Γνωρίζω πως μόνο στην Δύση χρωστάνε 400 δις ευρώ»!! Αυτή ήταν η φράση του φαιδρού Τούρκου στον Γάλλο πρόεδρο, σύμφωνα με όσα ο ίδιος είπε ο ίδιος σε Τούρκους δημοσιογράφους χωρίς ίχνος ντροπής για την κατάντια του.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου