Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Άλλο καραγκιοζιλίκι! Βουλευτής του ΜεΡΑ25 μπήκε στην βουλή για να δείρει

 


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μια φωτογραφία του προκλητικού νούμερου και  βουλευτού του ΜέΡΑ25, Μαρίας Απατζίδη, η οποία εμφανίστηκε στη Βουλή με μπλούζα κατά της αστυνομικής βίας, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για την επίθεση που δέχθηκε στις 25 Οκτωβρίου από αστυνομικό κατά τη διάρκεια της πορείας στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή τον θάνατο του 18χρονου Ρομά από αστυνομικά πυρά στο Πέραμα.

Η προκλητική βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής του κόμματος Βαρουφάκη φορούσε μπλούζα η οποία ανέγραφε το εξής: «Όπου δεν πίπτει ανάπτυξη, πίπτει ξύλο - ΝΔ Ναι, Δέρνουμε!». Η ξεφτίλα της Απατζίδη είχε και συνέχεια γράφοντας πώς : 

«Μήνυμα ενάντια στο αυταρχικό και αστυνομικό κράτος των κ.κ. Mητσοτάκη και Θεοδωρικάκου έστειλε η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη εισερχόμενη στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής με ένα μπλουζάκι που ανέγραφε: Όπου δεν πίπτει ΑΝΑΠΤΥΞΗ πίπτει ΞΥΛΟ. ΝΔ Ναι, Δέρνουμε!», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Τwitter το ΜέΡΑ25.



Η ομιλία του νούμερου ΜεΡΑ25 Απατζίδη στη Βουλή και οι αντιδράσεις

«Ο παρτενέρ μιας κακής κυβέρνησης είναι η κακή αστυνομία! Η κοινωνία έχει βαρεθεί να μετρά νεκρούς εξαιτίας της δικής σας πολιτικής ανικανότητας. Ο συνδυασμός της εμμονής σας στην αυτορρύθμιση της αστυνομίας. Ζούμε σε εμπόλεμη ζώνη! Τα αυτονόητα δικαιώματα δεν είναι τέτοια. Οι διαδηλωτές τρώνε ξύλο, πάτε να δημιουργήσετε νέο διχασμό. Θέλετε πάλι μια Αθήνα να φλέγεται; Δεν βλέπετε ότι ο τραμπισμός δεν περνά στον λαό;», είπε η Μαρία Απατζίδη από το βήμα της Βουλής και συνέχισε: «Παραβρεθήκαμε δύο βουλευτές του ΜέΡΑ25 στη διαδήλωση, δήλωσα την ιδιότητά μου στους επικεφαλής αστυνομίας! Το αποτέλεσμα είναι εμφανές! Όταν υπέδειξα ότι είμαι βουλευτής, η απάντηση ήταν "δεν με νοιάζει"! Το ζήτημα είναι, αν έχουν το θράσος να χτυπούν μια βουλεύτρια, τι μπορούν να κάνουν σε άλλους ανθρώπους».

Η επίμαχη αναφορά προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της πλειοψηφίας, Χρ. Μπουκώρου, ο οποίος, αφού ξεκαθάρισε πως η καταγγελλόμενη πράξη θα πρέπει να διερευνηθεί, δήλωσε: «Δεν μπορεί το βήμα της Βουλής να γίνεται μέσο για μηνύματα με τρόπο που είναι πέραν του κοινοβουλευτικού διαλόγου! Σε ό,τι αφορά το μήνυμα που επιχειρείται να περάσει, είναι πρόσφατες οι ανακοινώσεις του υπουργού για βελτίωση λειτουργίας της αστυνομίας! Και αφορά όλες τις πολιτικές δυνάμεις για το οποίο η κυβέρνηση έδειξε αντανακλαστικά! Όπως λειτουργούν τα δημοκρατικά κράτη λειτούργησε και η χώρα μας. Απαράδεκτο να χρησιμοποιείται το βήμα της Βουλής για εκπομπή μηνυμάτων. Να είμαστε προσεκτικοί στην αίθουσα. Δεν θέλω να μιλήσω προσωπικά. Η δύναμη της εικόνας στο βήμα, δεν διαβάσατε το μήνυμα στην μπλούζα της συναδέλφου! Σεβαστές οι απόψεις των κομμάτων και των συναδέλφων! Αυτό καυτηριάζουμε και μόνο».

Εννοείται ότι πρέπει να γίνει άμεσα άρση ασυλίας και η εισαγγελία πρέπει να ασχοληθεί στα σοβαρά με το νούμερο Απατζίδη που απειλεί ότι θα δείρει.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου