Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ επειδή αυστηροποίησαν τις ποινές για fake news και μολότοφ

 


Θεωρώντας όπλο ο ΣΥΡΙΖΑ την διασπορά fake news για να κάνει αντιπολίτευση, και χρησιμοποιώντας τα ψέματα πολλές φορές, για να πληροφορήσει και να εξαπατήσει τον Έλληνα πολίτη, το άθρο 191 του νέου ποινικού κώδικα δεν άρεσε καθόλου.

Το άρθρο 191, προστατεύει την κοινωνία από την διασπορά ψευδών ειδήσεων,  που δεν κάνει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αρνητές κατά της πανδημίας. Το άρθρο 191 του νέου ποινικού κώδικα συμβαδίζει με το άρθρο 10 της Διεθνούς Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την έκφραση γνώμης.

Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή χάνονται συνάνθρωποι μας, γιατί κάποιοι τους πείθουν να μην εμβολιαστούν δεν πρέπει να τύχει αντιμετώπισης από τη δικαιοσύνη. και εάν υπήρχε σοβαρή αντιπολίτευση σε θέματα κοινής λογικής, αυτονόητα, πρέπει να βρίσκουν τα κόμματα κοινό έδαφος, όπως στο να μην είναι θύμα fake news η κοινωνία. 

Αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και για την  τροπολογία του άρθου 2 του Π.Κ., που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης και προβλέπει ποινή κάθειρξης μέχρι 10 ετών για παρασκευή, κατοχή και χρήση εμπρηστικών υλών, όπως οι βόμβες μολότοφ σε συναθροίσεις και πορείες.

Αυτό ήταν μαχαιριά στην καρδιά για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ακροαριστερά στελέχη του, που δεν θα μπορούν να εκφράζουν την οργή τους καίγοντας περιουσίες, και προσπαθώντας να δολοφονήσουν αστυνομικό.

Είναι τέτοιο το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για «αυταρχισμού της Δεξιάς» επειδή οι προωθούμενες αλλαγές έρχονται λίγες ημέρες πριν από τις εκδηλώσεις για τις επετείους του Πολυτεχνείου (17 Νοεμβρίου) και της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (6 Δεκεμβρίου). 

Ποιος θα ξεχάσει τον ακροαριστερό Γιώργο Κυρίτση πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που είχε πει στην ΕΡΤ με θράσος το 2019 : «Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο».

Ποιος θα ξεχάσει τον ακροαριστερό Αλέξη Τσίπρα στην συζήτηση στην βουλή για την οικονομία το 2017 που είπε : Ο κ. Τζαβάρας έπιασε συζήτηση με τον κ. Τσίπρα. Ηταν η στιγμή που γινόταν λόγος για τον νόμο για την Παιδεία και πόσο αυτός είναι καταστροφικός, όταν ο κ. Τζαβάρας φώναξε στον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Τι είδους έρευνα γίνεται στα πανεπιστήμια; Το μόνο που γίνεται εκεί είναι να κατασκευάζουν μολότοφ». Ακουσε τη λέξη μολότοφ ο Τσίπρας και αποφάσισε, με θράσος ακροαριστερού αντιεξουσιαστή να κάνει«αστειάκι» στον κ. Τζαβάρα: «Και τι κακό έχουν οι μολότοφ;». Ο κ. Τζαβάρας απάντησε αμέσως: «Τι κακό; Καίνε κόσμο». Ο κ. Τσίπρας απάντησε: «Εξαρτάται σε ποια μεριά είσαι όταν πέφτουν οι μολότοφ. Εκεί που τις ρίχνουν ή εκεί που πέφτουν;». 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου