Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Μητσοτάκης για νέο Ποινικό Κώδικα: Μια μεταρρύθμιση που ακούει τα μηνύματα της κοινωνίας

 


Ανάρτηση σχετικά με τον νέο Ποινικό Κώδικα έκανε στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τις ψήφους της ΝΔ, η Βουλή ενέκρινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα.

Όπως έγραψε ο πρωθυπουργός στη δημοσίευσή του, πρόκειται για «μία μεταρρύθμιση, που ακούει τα μηνύματα της κοινωνίας: Αυστηρότερη τιμωρία στα σοβαρά εγκλήματα, μεγαλύτερη ευαισθησία στα προβλήματα της εποχής».

Kyriakos Mitsotakis
18 ώρες πριν

Νέος ποινικός κώδικας. Μία μεταρρύθμιση, που ακούει τα μηνύματα της κοινωνίας: αυστηρότερη τιμωρία στα σοβαρά εγκλήματα, μεγαλύτερη ευαισθησία στα προβλήματα της εποχής.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "0 ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΛΛΑΞΕ Μοναδική ποινή n ισόβια κάθειρξη για σοβαρά κακουργήματα όπως ανθρωποκτονία, θανατηφόρος ληστεία, ομαδικός βιασμός, θανατηφόρος εμπρησμός δάσους. Η κατασκευή, n κατοχή και n χρήση μολότοφ και άλλων εκρηκτικών υλών σε πορείες και συναθροίσεις μετατρέπεται σε κακούργημα. @PrimeministerGR 01. swipe"
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο που λέει "0 ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΛΛΑΞΕ To To αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας στον εργασιακό χώρο θα διώκεται πλέον αυτεπάγγελτα. •Για τον βιασμό ανηλίκων προβλέπεται ρητά ποινή ισόβιας κάθειρξης. 02. swipe @PrimeministerGR"
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "@PrimeministerGR swipe> 03. •Αύξηση χρονικών ορίων για την απόλυση με όρους και απαγόρευση αποφυλάκισης με ηλεκτρονική επιτήρηση, των κρατουμένων για σοβαρό κακουργήματα. εμπρησμός δάσους εκ προθέσεως, τιμωρείται μόνο ως κακούργημα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που επέφερε. 0 ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΛΛΑΞΕ"
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "04. @PrimeministerGR Αυστηροποιείται n ποινή για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, στο οπΟΊο προστίθεται n αναπηρία και n μόνιμη παραμόρφωση. 0 ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΛΛΑΞΕ"
5,8 χιλ.
321
581


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου