Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Δεν υπάρχει εμβόλιο για τον λαϊκισμό

 


Ούτε οι νέοι σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα είναι ως φαίνεται ικανοί να τραβήξουν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ από το τέλμα του λαϊκισμού, ο οποίος την ώρα της μάχης με το 4ο κύμα του κορονοϊού  παίζει σε διπλό ταμπλό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη αντιπολιτευτική δύναμη στην Ευρώπη που εργαλειοποιεί την πανδημία. Κανείς αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ε.Ε. δεν είναι και με τους αντιεμβολιαστές και με τους εμβολιασμένους και ας ενοχλείται ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του όταν του επισημαίνεται ότι ο λόγος για τον οποίο στην Ελλάδα ο εμβολιασμός δεν έχει φτάσει στα επίπεδα άλλων ευρωπαϊκών χωρών είναι ότι σε αυτές τις χώρες (Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία κ.ά.) δεν υπάρχουν κόμματα που κλείνουν το μάτι στους αντιεμβολιαστές.

Μαζί με τις σκοπίμως ανεφάρμοστες προτάσεις περί υπουργού ή επιστημόνων κοινής αποδοχής που γύρισαν μπούμερανγκ εναντίον του, κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές, σπέρνοντας συνεχώς δόσεις αμφισβήτησης του εμβολίου. Και την ίδια ώρα που φέρεται να ανάγκασε τον Πολάκη να εμβολιαστεί για να σταματήσει να αποτελεί καθημερινό θέμα ο ανεμβολίαστος γιατρός και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο ίδιος μεταφέρει τις απόψεις και την πολιτική Πολάκη, αναζητώντας ευήκοα ώτα σε όλα τα ακροατήρια.

Στις 18 Οκτωβρίου, όταν μέσα στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον είχε καλέσει να μη χρησιμοποιεί το επιχείρημα ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν και νοσηλεύονται, γιατί έτσι δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις που καταλήγουν να λειτουργούν κατά της εθνικής προσπάθειας του εμβολιασμού, ο Αλέξη Τσίπρας είχε πει πως όσες πιθανότητες έχει κάποιος να κολλήσει από την εποχική γρίπη, έχει και από τον κορονοϊό. Από τότε είχε φανεί οριστικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας όχι απλά δεν είχε σκοπό να βάλει πλάτη ή να συμβάλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά θα έψαχνε όλους τους τρόπους να… μποϋκοτάρει τον εμβολιασμό. Είτε στηρίζοντας άμεσα τα έωλα και σαθρά επιχειρήματα των αντιεμβολιαστών περί παραβίασης Συντάγματος, άσκησης δημοκρατικών δικαιωμάτων κ.λπ. είτε προβάλλοντας μηνύματα, όπως είναι ρατσιστική η άποψη ότι ζούμε την πανδημία των ανεμβολίαστων, βάζοντας δηλαδή όπλα στη φαρέτρα των αρνητών.

Αφήνοντας πίσω όλα τα παλιά, από το δεν υπάρχουν εμβόλια μέχρι την πρόταση για φάρμακα που δίνονταν σε άλογα και τελικά απορρίφθηκαν από παντού, όλες οι πρόσφατες παρεμβάσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία και την ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών είναι προσεκτικά ζυγισμένες. ώστε από τη μία να μη θίξει το κίνημα των αρνητών και των αντιεμβολιαστών και από την άλλη να στείλει και κάποια γενικά μηνύματα υπέρ του εμβολιασμού και την τρίτης δόσης.

Στην περιοδεία του στη Θράκη, ο κ. Τσίπρας πήγε στο χωριό των Φερών για να επαναλάβει ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν και νοσηλεύονται, επιβεβαιώνοντας ότι οι μισές αλήθειες είναι χειρότερες από τα ψέματα. Και αυτό είναι που κάνει.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πει ποτέ την ξεκάθαρη αλήθεια στον ελληνικό λαό. Δεν έχει καταγραφεί ούτε μία δημόσια δήλωσή του ότι το εμβόλιο είναι το μόνο αποτελεσματικό όπλο κατά του κορονοϊού. Δεν έχει καταγραφεί ούτε μία δημόσια δήλωσή του εναντίον της ευθύνης των ανεμβολίαστων και των κινδύνων που προκαλούν όσοι δεν εμβολιάζονται. Αντιθέτως, φροντίζει πάντα να επικεντρώνεται σε άλλους τομείς και όχι στην ανάγκη του εμβολιασμού, να διαχωρίζει τους αντιεμβολιαστές σε αρνητές και διστακτικούς, να παρουσιάζει διαστρεβλωμένα ή αλλαγμένα νούμερα (για τη στήριξη του ΕΣΥ, τον αριθμό των ΜΕΘ κ.λπ.). Για να αναδεικνύει την ευθύνη της κυβέρνησης ως αποκλειστική ευθύνη και έτσι να μην πέφτει φως στην ατομική ευθύνη όσων δεν τηρούν τα μέτρα ή δεν εμβολιάζονται.

Και κινείται με αυτόν τον τρόπο, έχοντας άριστη πληροφόρηση για την επικινδυνότητα του ιού και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων είτε από την κυβέρνηση, τις δομές υγείας, τους ιατρικούς συλλόγους κ.λπ. είτε από τους συνεργάτες του.

Το γεγονός ότι πολλά κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ακολουθούν αυτήν τη γραμμή η οποία έχει σκοπό είτε να προκαλέσει χάος είτε να

ψαρέψει ψήφους είτε και τα δύο μαζί, δεν τα απαλλάσσει από τις ευθύνες τους, όσο δεν αντιδρούν στην πολιτική του λαϊκισμού, ιδίως στο μείζον εθνικό ζήτημα της πανδημίας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου